'Bosz is bij Ajax de juiste man op de juiste plaats'

Reacties

Ajax heeft een goede keuze gemaakt door Peter Bosz aan te stellen als nieuwe trainer. Dat vindt bijna tweederde van de lezers van onze website. Dat de opvolger van Frank de Boer een verleden bij Feyenoord heeft, spreekt volgens de tegenstanders niet in zijn voordeel.

'Bosz is bij Ajax de juiste man op de juiste plaats'

Sinds Ajax dinsdagavond bekendmaakte dat Bosz de komende drie jaar hoofdcoach is in Amsterdam, peilden we middels een poll en de rubriek VI Opinie jullie mening. De uitkomst daarvan is dat bijna 17 duizend mensen vinden dat Bosz de juiste man op de juiste plaats is, goed voor 63 procent van de stemmen. Bijna 10 duizend lezers (37 procent) is het daar niet mee eens.

Het belangrijkste argument dat daarbij wordt aangedragen is dat Bosz hardop heeft uitgesproken een Feyenoord-hart te hebben. Ook weegt zwaar dat Vitesse onder zijn leiding weliswaar leuk voetbal speelde, maar dat dit niet altijd gepaard ging met goede resultaten. Dat Bosz de Arnhemmers met beperkt materiaal voor spektakel liet zorgen, spreekt volgens de voorstanders juist in zijn voordeel.

In gesprek met VI.nl spraken ook Jordi Cruijff en Edward Sturing lovende woorden over Bosz. De technisch directeur van Maccabi Tel Aviv zag de 52-jarige trainer na een half jaar alweer vertrekken en denkt dat hij meer dan geschikt is om De Boer op te volgen in De Arena. 'Als Ajax een paar extra ervaren spelers erbij krijgt, zie ik ze onder Bosz wel kampioen worden'.

Sturing, die in Apeldoorn opgroeide met Bosz, sloot zich daarbij aan. 'Peter past overal. Een kameleon is een groot woord, maar Peter is zeker flexibel. Ik vind hem een goede trainer die overal past. Je moet eigenwijs zijn en visie hebben om bij Ajax te slagen als trainer. En dat heeft Peter zeker. Het enige grote nadeel is eigenlijk dat Peter geen echte Ajax-jongen is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.