Bosz en Jansen stappen op na ontslag Verbeek

In het kielzog van Gertjan Verbeek vertrekken ook diens assistent Wim Jansen en technisch manager Peter Bosz bij Feyenoord. Het tweetal verklaarde zich solidair met de ontslagen hoofdtrainer.

Bosz en Jansen stappen op na ontslag Verbeek

Verbeek werd woensdag op non-actief gesteld nadat de spelersgroep van Feyenoord het vertrouwen in hem had opgezegd. Tijdens het trainingskamp in Turkije was afgelopen week een onwerkbare situatie ontstaan.

Assistent-coach Jansen trekt zijn conclusies uit de vertrouwensbreuk. De voormalige speler en hoofdtrainer van de Rotterdamse club keerde afgelopen zomer terug in De Kuip, maar hield het net als Verbeek slechts een half jaar vol.

Bosz maakte medio 2006 zijn rentree bij Feyenoord, de club waar hij tijdens zijn spelerscarrière enige jaren op het middenveld voetbalde. Onder leiding van de technisch manager stonden vier trainers voor de spelersgroep: Erwin Koeman, Leo Beenhakker, Bert van Marwijk en Verbeek.

Begin december deed Bosz de onvrede over de werkwijze van Verbeek nog af als 'wildwestverhalen'. 'Dat er nu ontevredenheid in de selectie heerst, kan ik ook wel begrijpen', sprak hij toen. 'Iedereen bij de club is ontevreden. We verliezen te veel en we staan te laag. We zullen snel op de ranglijst moeten gaan stijgen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen