Feyenoord verbreekt samenwerking met Verbeek

Gertjan Verbeek is niet langer meer de trainer van Feyenoord. De 46-jarige oefenmeester is woensdag door de Rotterdamse clubleiding ontslagen.

Feyenoord verbreekt samenwerking met Verbeek

Verbeek is slachtoffer geworden van de slechte resultaten van Feyenoord. De ploeg bezet halverwege het seizoen de twaalfde plaats in de Eredivisie en slaagde er niet in te overwinteren in het UEFA Cup-toernooi. Dat die beroerde prestaties gestalte kregen in het jaar (2008) dat de club zijn honderdjarig bestaan vierde, maakt de sportieve crisis nóg schrijnender.

Bovendien genoot Verbeek steeds minder vertrouwen van zijn spelers. Die bekritiseerden zijn werkwijze, deden hun beklag over de intensiteit van de trainingen en hekelden de gebrekkige communicatieve vaardigheden van hun trainer.

Het gebrek aan steun vanuit de selectie kwam vorige week nog eens pijnlijk aan het licht tijdens het mislukte trainingskamp in het Turkse Belek. Zo werden binnen de spelersgroep achter de rug van Verbeek om geintjes gemaakt over diens positie, zijn werkwijze en over zijn bijdrage aan tactische trainingen.

Verbeek werd afgelopen zomer bij Feyenoord aangesteld als opvolger van Bert van Marwijk. Onder zijn leiding speelde Feyenoord dit seizoen 26 officiële wedstrijden, waarvan het er liefst veertien verloor. Het vertrek van de trainer komt twee dagen voordat Feyenoord uit bij SC Heerenveen de competitie hervat.

In de jongste uitgave van Voetbal International lees je alles over de slechte relatie tussen de spelersgroep van Feyenoord en Verbeek. Dat nummer ligt sinds woensdag in de winkel.

Competitie D W G V V-T
Eredivisie 17 5 4 8 30-26
KNVB-Beker 2 2 0 0 8-1
UEFA Cup 6 1 0 5 3-12
JC Schaal 1 0 0 1 0-2
Totaal 26 8 4 14 41-41


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen