Bosz blij met winst op Wolfsburg en hoofdrolspeler Traoré

Vitesse-trainer Peter Bosz was na de gewonnen oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg (3-2) vooral tevreden over de wijze waarop zijn ploeg de overwinning had afgedwongen. Het elftal uit Arnhem speelde in Abu Dhabi met name voor de rust bijzonder sterk, met een hoofdrol voor Chelsea-huurling Bertrand Traoré.

'Voor de wedstrijd kwam Andries Jonker (assistent-trainer Wolfsburg, red.) naar me toe met de vraag met welke spelers ik zou spelen', vertelde Bosz. 'Ik heb aangegeven dat we een testspeler hadden en nog een lieten debuteren. Hij zei dat zij met de sterkst mogelijke elf zouden aantreden. Dus was ik wel benieuwd of we tegen de nummer vijf van de Bundesliga ons eigen spel konden spelen. Dat is gelukt.'

'We konden de druk er goed ophouden. Het was interessant om te zien. Na de rust hebben de jonkies het goed vol gehouden.' Bosz was lovend over Chelsea-huurling Traoré. 'Iedereen kan zien dat dit een bijzondere jongen is, daar hoef je geen scout voor te zijn. Uiteindelijk hield hij zijn niveau maar twintig, vijfentwintig minuten vol. Dat moet groeien. We moeten heel voorzichtig met hem zijn. Dat hij kan voetballen is wel duidelijk.'

Spits Mike Havenaar begon 2014 met een doelpunt. 'Dat was lekker. En bovendien is het lekker om met 3-2 te winnen van een sterke tegenstander als Wolfsburg', vertelde de aanvaller na afloop. 'Ik denk dat we voor de rust bijna tachtig procent balbezit hadden. Misschien dat Wolfsburg er geen zin in had, maar het zag er goed uit. Twee goede goals voor rust, dat geeft vertrouwen.'