Bossen: 'Duwtje op televisie anders dan in de wedstrijd'

De rode kaart voor Bruno Martins Indi in het duel tussen Feyenoord en ADO Den Haag deed vele wenkbrauwen fronsen. Ook arbiter Ruud Bossen trok zijn beslissing, waaruit een strafschop volgde, achteraf in twijfel. Feyenoord won het duel met 3-2.

'Er gebeurde helemaal niets', aldus een verbaasde Martins Indi. 'Daar had ik geen beelden voor nodig, maar de beelden liegen ook niet. Ik vroeg direct: Waarom? Wat heb ik gedaan? Daar kreeg ik geen antwoord op. We gaan zeker in beroep tegen deze rode kaart', besluit de verdediger.

Ook ADO-trainer Maurice Steijn vond dat er weinig aan de hand was bij het incident. Wel veroordeelde hij de actie van zijn verdediger Tom Beugelsdijk, die een minuut na de rode kaart van Martins Indi eveneens moest vertrekken omdat hij met zijn elleboog vooruit een luchtduel met Lex Immers aanging.

'Hij verloor zijn hoofd. Die actie was totaal onnodig, stom gewoon. Hij had het duel met Immers nooit zo mogen ingaan. Hij had zijn arm bij zich moeten houden', aldus Steijn over de actie van de 22-jarige Beugelsdijk.

Ronald Koeman was milder in zijn reactie, maar verbaasde zich ook over enkele beslissingen. Zo kreeg behalve Feyenoord ook ADO Den Haag een strafschop tegen. 'Ik zie wel een duw', zei hij over de duw van ADO Den Haag-verdediger Kenneth Omeruo. 'Maar ik heb zo vaak een duw gezien vanmiddag.'

BossenBossen zelf gaf ook uitleg over de situaties. Over de eerste strafschop, de duw van Omeruo, was hij duidelijk. 'Pellè krijgt een duw in zijn rug, er was absoluut geen poging de bal te spelen.' Over de tweede strafschop, waarbij hij de rode kaart aan Martins Indi liet zien, was hij minder overtuigd. 'Nu ik het op tv heb gezien, ziet het duwtje er anders uit dan dat ik in de wedstrijd heb gezien. Maar het blijft het voorkomen van een scoringskans. Twijfelachtig, oké.'

Over het resultaat was trainer Koeman zeer tevreden, net als het spel in de tweede helft. 'We hadden te laat door wat deze wedstrijd van ons vroeg', analyseerde Koeman na afloop de eerste helft. 'We speelden onrustig, terwijl de voorsprong (goal van Graziano Pellè, red.) juist rust had moeten brengen. Een minuut later ligt hij in ons mandje.'

'ADO zat er kort op, de ruimtes waren heel klein', ging Koeman verder. 'Dan moet je meegaan in de strijd. In de tweede helft hebben we dat recht gezet. Wij hebben het risico genomen met tien man met drie man achterin te gaan spelen. Toen was er één ploeg die voetbalde, dat was Feyenoord. Als je dit soort wedstrijden wint, kun je hoog eindigen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.