Bosnië heeft koningskoppel terug voor onverwachte finale

Reacties

Bosnië-Herzegovina heeft kwalificatie voor het EK plotseling weer in eigen hand. Daarbij kan het land beschikken over zijn gouden koppel voorin, bestaande uit Edin Dzeko en Vedad Ibisevic.

Bosnië heeft koningskoppel terug voor onverwachte finale

Dzeko en Ibisevic waren er twee jaar geleden met samen achttien goals grotendeels verantwoordelijk voor dat het land zich voor het eerst in de historie plaatste voor een WK. Dzeko, die terugkomt van een knieblessure, werd tegen Wales (2-0) nog op de bank gehouden. Ook omdat het scoreverloop dat toeliet. Bondscoach Mehmet Bazdarevic kan zijn aanvoerder dinsdagavond op Cyprus (20.45 uur) weer opstellen, melden Bosnische media. De topscorer aller tijden van het land traint sinds vrijdag weer mee.

Ibisevic was zijn plaats in de nationale ploeg kwijtgeraakt doordat hij bij VfB Stuttgart op een dood spoor was beland. Een transfer naar Hertha BSC bood echter uitkomst, waarvoor hij al vier keer trefzeker was dit seizoen in de Bundesliga. Zaterdag zorgde hij als basisspeler voor de beslissende 2-0. 'Vedo verdient de felicitaties daarvoor. We hopen dat hij er weer meer gaat maken', aldus Bazdarevic na het duel met Wales.

Bosnië is bij winst op Cyprus verzekerd van plek drie in Groep B en dus de play-offs om een EK-ticket. Ook Cyprus heeft bij winst nog een klein kansje, al lijkt eerder Israël dan de lachende derde te worden als Bosnië dinsdag drie punten laat liggen op het eiland. Israël (dat op bezoek gaat bij het al geplaatste België) heeft een punt minder, maar een beter onderling resultaat ten opzichte van de Bosniërs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.