Boschker stopt na 25 jaar met profvoetbal

Reacties

In navolging van zijn ploeggenoot Peter Wisgerhof beëindigt ook Sander Boschker na dit seizoen zijn loopbaan als profvoetballer. De 43-jarige doelman van FC Twente vindt het na 25 jaar mooi geweest.

Boschker stopt na 25 jaar met profvoetbal

Boschker maakte zijn besluit zondagmiddag na de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur (3-1) bekend. Zelf wist hij het al langer: 'De beslissing om na dit seizoen te stoppen heb ik al genomen voor de winterstop. Het gevoel was dat het goed was na 25 jaar. Ik heb alles meegemaakt bij FC Twente en hoop op een nieuwe toekomst bij de club', aldus Boschker, die in een andere functie aan de club van de Tukkers verbonden kan blijven.

Clubtrouw
Voorzitter Joop Munsterman had lovende woorden over voor Boschker. 'Sander heeft cijfermatig alle records gebroken als je praat over wedstrijden voor één club in Eredivisie. Zoiets zal nooit meer voorkomen. Hij en Peter Wisgerhof hebben een prachtige staat van dienst, uniek als je het hebt over clubtrouw en clubloyaliteit.'

Daarmee slaat Munsterman de spijker op zijn kop. Boschker debuteerde als vervanger van eerste doelman Hans de Koning op 26 november 1989 in de Eredivisie voor FC Twente. Sindsdien keepte hij liefst 562 competitieduels voor de club uit Enschede, die hij alleen in 2003/04 slechts kortstondig verliet voor een uiteindelijk mislukt avontuur bij Ajax.

Sander Boschker tilt de kampioenschaal in de lucht. Rechts is Miroslav Stoch herkenbaar.
Sander Boschker tilt de kampioenschaal in de lucht. Rechts is Miroslav Stoch herkenbaar.

Na zijn terugkeer uit Amsterdam heroverde Boschker meteen weer zijn vertrouwde positie onder de lat en zette hij in 2010 de kroon op zijn carrière door de landstitel te winnen. Aan het eind van dat seizoen maakte Mister FC Twente ook zijn enige grote toernooi mee. Bondscoach Bert van Marwijk nam hem mee naar het WK 2010 in Zuid-Afrika, waar Oranje tweede werd.

Het zou meteen het laatste seizoen zijn waarin Boschker de onbetwiste eerste doelman van Twente was. Na zijn door het WK verlate terugkeer uit Zuid-Afrika had Nikolay Mihaylov zich inmiddels ontpopt als uitstekende vervanger van zijn ervaren concurrent. Dit seizoen kwam Boschker mede door blessures zelfs nog helemaal niet in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.