Boschker keeperstrainer bij FC Twente Vrouwen

Reacties

Met ingang van het nieuwe seizoen is Sander Boschker keeperstrainer van FC Twente Vrouwen. De 43-jarige doelman, die vorige week afscheid nam van de Tukkers, combineert die functie met zijn werkzaamheden voor de commerciële afdeling.

Boschker keeperstrainer bij FC Twente Vrouwen

'Ik heb er ontzettend veel zin in aan de slag te gaan met de keepsters', aldus Boschker op de clubwebsite. 'Met alle ervaring die ik heb opgedaan denk ik van waarde te kunnen zijn voor deze meiden en daarmee ook voor het team. Natuurlijk zal ik mijn weg moeten vinden in het overbrengen van mijn kennis en ervaring, maar door mijn enthousiasme en gedrevenheid voor het keepersvak heb ik hier alle vertrouwen in.'

Ook Cees Lok, technisch manager van FC Twente, is blij dat de ex-doelman zijn ervaringen gaat delen. 'Het is geweldig voor onze vrouwenselectie dat een clubicoon als Sander Boschker deel gaat uitmaken van de technische staf. Met al zijn ervaring zal hij een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het gehele team en zeer zeker de keepsters.'

Boschker neemt bij FC Twente Vrouwen de functie over van Roy Elferink, die vorige maand nog was geslaagd voor de opleiding Keepercoach Pro. De opleiding wordt georganiseerd door de KNVB en geleid door Frans Hoek. Het is de hoogst haalbare opleiding voor een keeperstrainer in het betaald voetbal en de Topklasse.

Columns van Gijp, Dijkshoorn en Derksen lezen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.