Borussia ten koste van Fürth naar finale in slotseconden

SpVgg Greuther Fürth maakte het Borussia Dortmund bijzonder lastig, maar de tweedeklasser zag de hoop op een stunt in de laatste minuut van de verlengingen verloren gaan (0-1).

Borussia ten koste van Fürth naar finale in slotseconden

Borussia Dortmund bereikte als eerste de finale van het Duitse bekertoernooi. Maar de koploper in de Bundesliga had beduidend meer moeite met SpVgg Greuther Fürth dan verwacht. Pas in de 120ste minuut viel de beslissing in de bekerthriller.

Ilkay Gündogan gaf de avond voor SpVgg Greuther Fürth een bittere nasmaak. De invaller was verantwoordelijk voor de enige treffer van de avond op het moment dat iedereen dacht aan strafschoppen. De 1-0 voor Dortmund viel niet alleen kort voor het einde van de tweede verlenging, maar kwam ook nog eens met het nodige geluk tot stand. De bal caramboleerde via de paal en Jasmin Fejzic in het doel van Greuther Fürth.

In de finale op 12 mei treft Borussia Dortmund de winnaar van de wedstrijd tussen Borussia Mönchengladbach en Bayern München, die woensdag tegenover elkaar staan. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's