Borriello grijpt zijn kans bij AC Milan

AC Milan heeft de weg omhoog ingezet in de Serie A. De Rossoneri wonnen thuis met 2-0 van concurrent Parma. Marco Borriello was de maker van beide goals.

Borriello grijpt zijn kans bij AC Milan

Borriello kreeg van trainer Leonardo de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar. De 27-jarige Italiaan had tot op heden nooit potten kunnen breken in het shirt van Milan. In zijn 27 voorgaande competitiewedstrijden voor de Rossoneri scoorde hij slechts twee keer.

Dat aantal verdubbelde Borriello dus tegen Parma. De spits rondde na dertien minuten spelen af na fraai voorbereidend werk van Ronaldinho. Milan hield het daarna lang spannend en mocht doelman Dida danken dat Parma niet gelijkmaakte. In blessuretijd maakte Borriello, opnieuw op aangeven van Ronaldinho, aan alle onzekerheid een einde.

Huntelaar moest lijdzaam toezien hoe zijn concurrent zijn kans pakte. De Nederlander bleef negentig minuten op de bank. Clarence Seedorf begon wel in de basis. De middenvelder moest na 81 minuten zijn plaats afstaan aan Mathieu Flamini.

Milan is inmiddels opgeklommen naar de vierde plaats in de Serie A, met de aantekening dat de meeste ploegen pas zondag in actie komen. De Rossoneri zijn Parma in ieder geval gepasseerd. Milan heeft 19 punten; Parma blijft steken op 17.

Bekijk hier al onze video's