Booy is dolgelukkig: 'Moest echt uit onze tenen komen'

Foeke Booy is voor even de gelukkigste trainer van België. De coach van Cercle Brugge plaatste zich woensdagavond met de Belgische laagvlieger voor de finale van de bekerstrijd, door na verlenging een 2-2 gelijkspel tegen KV Kortrijk uit het vuur te slepen. Na de eerdere 2-1 zege was dat voldoende.

Booy is dolgelukkig: 'Moest echt uit onze tenen komen'

'Ik ben dolgelukkig', jubelde Booy in de Belgische pers. 'Het duurde heel lang en het moest uit onze tenen komen, maar het is dus gelukt. Dit is het verzetje dat we nodig hadden met PO III (play-offs) in het verschiet.'

Booy doelt op het vijfluik met Beerschot AC. Die best-of-five om degradatie te voorkomen begint de ploeg van de Nederlander met drie punten achterstand vanwege de laatste plaats in de reguliere stand. Bij verlies is degradatie een feit.

'Ik vind dat we het verdiend hebben ook, het zat eens mee', vervolgt Booy zijn analyse. 'Dit is een opsteker voor de hele vereniging. De ontlading is enorm, maar hoe gek het ook klinkt, ik ben al aan zaterdag aan het denken', wil de Nederlander in de aanloop naar de eerste van vijf ontmoetingen met Beerschot niet te lang stilstaan bij het succes.

In de eindstrijd is een andere Nederlander de coach. Omdat Michael Uchebo (ex-VVV-Venlo) de twee treffers voor zijn rekening nam, mag Cercle het in de finale opnemen tegen het RC Genk van voormalig Feyenoord-oefenmeester Mario Been (op de foto een eerdere ontmoeting tussen de twee Nederlanders).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen