Booy: 'Het was heel stil in de kleedkamer'

Dankzij een mispeer van doelman Mickey van der Hart won Ajax zondag gelukkig bij Go Ahead Eagles (1-2), waar trainer Foeke Booy juist hoopte in de slotfase nog voor de overwinning te gaan.

'Dit is wel een domper. Het was ook heel stil in de kleedkamer', reageerde Booy na de wedstrijd tegenover FOX Sports. 'Zo onverdiend, onbegrijpelijk. Het is jammer, want ik denk dat we het de tweede helft zeker beter hebben gedaan dan voor rust. Ik denk dat we in de eerste helft te druistig waren aan de bal. Zeker in de eindfase verloren we de bal al na twee of drie passes.'

'De tweede helft hadden we veel meer grip op Ajax', vervolgde de trainer van Go Ahead. 'We wonnen alle duels, we creëerden kansen. En uiteindelijk met een fantastische goal kwamen we dik- en dikverdiend op gelijke hoogte. Tot dat dit moment ontstond en dat was wel heel lullig. Dit gebeurt in voetbal helaas.'

Na de gelijkmaker ging de thuisclub op zoek naar meer, want Booy vond dat Go Ahead op dat moment geen genoegen hoefde te nemen met een punt. 'Ajax wankelde aan alle kanten. Dan moet je niet opgeven, maar moet je door. We hebben met een enorm hart gestreden, maar staan nu toch met lege handen. De factor Lucky Ajax kwam weer om de hoek waaien.'

Een terugspeelbal van Wesley Verhoek stuitte door een polletje op, waardoor de van Ajax gehuurde onder de bal door trapte. Deze rolde het lege doel in, waarmee de eindstand werd bepaald op 1-2.