Boogers junior in voetsporen vader bij FC Dordrecht

Reacties

Een opvallende debutant bij FC Dordrecht vorige week. In het bekerduel met ONS Sneek (3-0 winst) kwam Quincy Boogers (18) binnen de lijnen.

Boogers junior in voetsporen vader bij FC Dordrecht

De aanvallende middenvelder, die normaliter in het beloftenteam van de Dordtenaren speelt, is de zoon van technisch directeur Marco Boogers.  In Dordrecht heeft men hoge verwachtingen van de nieuwe telg uit de Boogers-familie.

'De wedstrijd vroeg erom. We stonden met 3-0 voor en dan kun je jonge spelers een kans geven', kijkt trainer Ernie Brandts terug. 'Dit debuut zat er wel aan te komen. Quincy is een tijdje geblesseerd geweest maar traint de laatste tijd wel vaker mee met de selectie. Hij loopt hier al jaren rond en weet precies wat er van hem gevraagd wordt. Voetballend en tactisch kan hij goed meekomen, maar zijn opdracht is om sterker te worden.'

Krachthonk
'Fysiek heeft hij nog flinke stappen te maken', vervolgt Brandts. 'Hij zit nog in de groei, is een lange jongen. Het is nu zaak dat hij veel werk doet in het krachthonk. Of hij dit jaar definitief door gaat breken in de Eredivisie? Zeg nooit, nooit. Hij heeft veel potentie. Alleen moet hij echt aansterken. Daar valt nog enorm veel winst te behalen.'

Het feit dat zijn vader technisch directeur is bij FC Dordrecht, is volgens Brandts niet per se een voordeel. 'Bij ons zijn alle spelers gelijk. Quincy zal zich net zo goed moeten bewijzen als de andere spelers', besluit de coach van De Schapenkoppen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.