Bony sluit jaar af als topscorer Premier League

Reacties

Het moet raar lopen wil Wilfried Bony dit kalenderjaar niet afsluiten als de meest productieve speler van de Premier League. De voormalige aanvaller van Vitesse maakte in 2014 al twintig competitiegoals voor Swansea City.

Bony sluit jaar af als topscorer Premier League

Bony had dit kalenderjaar op de Engelse topschutterslijst lange tijd hevige concurrentie van Manchester City-spits Sergio Agüero. De Argentijn, in 2014 goed voor achttien doelpunten in de Premier League, liep op 6 december echter een knieblessure op en komt dit jaar sowieso niet meer in actie.

Zodoende lijkt niemand de topscorerstitel van Bony nog te kunnen verhinderen. De enige overgebleven serieuze concurrent is zijn Ivoriaanse landgenoot Yaya Touré. Hoewel de middenvelder van Manchester City de laatste weken op dreef is met vier goals in zijn laatste zes competitieduels, lijkt het gat van vier treffers met Bony niet te overbruggen.

Alle twintig Premier League-clubs spelen in het restant van 2014 nog twee competitiewedstrijden. Bony ontvangt met Swansea op Boxing Day (Tweede Kerstdag) Aston Villa en gaat op 29 december op bezoek bij Liverpool. Touré en City werken eerst de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion af en treden vervolgens op 28 december thuis aan tegen Burnley.

Robin van Persie bezet op de topscorerslijst van de Premier League in 2014 de gedeelde negende plaats met twaalf doelpunten voor Manchester United, twee minder dan teamgenoot Wayne Rooney.

Topscorers in de Premier League over 2014
Speler Club Duels Goals
Wilfried Bony Swansea City 36 20
Sergio Agüero Manchester City 23 18
Yaya Touré Manchester City 33 16
Wayne Rooney Manchester United 26 14
Edin Dzeko Manchester City 29 14
Daniel Sturridge Liverpool 20 13
Olivier Giroud Arsenal 26 13
Steven Gerrard Liverpool 36 13
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.