Bony: 'Hoop interesse, maar Swansea is bewuste keuze'

Wilfried Bony is zeer gelukkig dat zijn transfer naar Swansea City definitief is beklonken. Zowel Swansea als Vitesse heeft het nieuws officieel bevestigd. De Ivoriaanse aanvaller komt over voor een bedrag van veertien miljoen, een recordbedrag voor de club uit Wales.

Bony: 'Hoop interesse, maar Swansea is bewuste keuze'

'Er werd al lange tijd gesproken over mijn transfer naar Swansea. Ik ben dan ook blij dat de deal eindelijk rond is', zegt Bony op de clubwebsite van The Swans. 'Nu focus ik me puur op Swansea en hoop ik fans in Wales gelukkig te gaan maken.' 'Ik zie dit als de juiste stap. Er was een hoop interesse, ik had veel aanbiedingen van verschillende clubs over de hele wereld, maar ik heb bewust voor Swansea gekozen. De club speelt mooi voetbal, heeft een grote manager (Michael Laudrup, red.) en komt uit in de Premier League', meldt de 24-jarige spits.

De fysiek sterke Bony tekende een contract voor vier seizoenen en wordt in Wales ploeggenoot van onder anderen Jonathan De Guzman en Michel Vorm. De trefzekere aanvaller heeft deze overgang te danken aan zijn goede prestaties van de afgelopen voetbaljaargang.

'Ik heb vorig jaar mijn beste seizoen gedraaid bij Vitesse. Ik heb 36 keer gescoord in de verschillende competities', vertelt Bony. 'Ik hoop dat ook in de Premier League te gaan doen.' Zijn oude werkgever is tevreden met de opbrengst van de aanvaller, maar is ook blij voor de speler in kwestie.

'Ik denk dat we tevreden moeten zijn met de transfer naar Swansea. We hebben standvastig en in het belang van Vitesse onderhandeld, maar wel met oog voor de wensen van de speler. Wij wensen Bony veel succes en zullen zijn verrichtingen blijven volgen', is de verklaring van Vitesse-directeur Joost de Wit.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen