Laudrup na aankoop Bony: 'Veel te halen bij Swansea'

Michael Laudrup is te spreken over de aanpak van de clubleiding van Swansea City. De Deense trainer uitte eerder kritiek op het uitblijven van meer versterkingen, maar zag de club deze week wederom toeslaan op de transfermarkt.

Laudrup na aankoop Bony: 'Veel te halen bij Swansea'

Met Wilfried Bony is de grootste aankoop voor het nieuwe seizoen binnen, terwijl het niet uitgesloten is dat er nog meer kunnen volgen. Bony werd voor zestien miljoen euro losgeweekt bij Vitesse. 'We hebben de juiste speler aangetrokken', zegt Laudrup in gesprek met The South Wales Echo.

Eerder verzekerde de club uit Wales zich al van de diensten van Jonathan De Guzman (opnieuw gehuurd van Villarreal), José Alberto Cañas, Alejandro Pozuelo (beiden Real Betis), Jordi Amat (Espanyol), Jonjo Shelvey (Liverpool), Gregor Zabret (NK Domzale) en Alex Gogic (Olympiakos Piraeus). Zabret en Gogic gelden als aankopen voor de toekomst.

'Afgelopen seizoen hebben wij een prima prestatie neergezet. Wil je dat opnieuw bereiken, dan moet je investeren', legt de Deense oefenmeester uit. 'Dat houdt in dat wij zes spelers nodig hebben en de kern van vorig seizoen intact moeten houden.'

'Ik hoef niet per definitie 25 miljoen of meer te besteden. We moeten ons versterken, daar gaat het om', aldus Laudrup, die na een goed seizoen met de eindzege in het toernooi om de League Cup (5-0 winst Bradford City) als hoogtepunt de nodige interesse wekte op de Europese velden.

'Ik kon naar grote clubs inderdaad. Maar ik heb vanaf het begin gezegd dat ik bij Swansea wil blijven. Ik heb om die reden met geen enkele club gesproken', aldus Laudrup. 'Ik ben gelukkig om hier te mogen werken met deze fantastische spelersgroep. Er is genoeg te halen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen