Bondscoach Pot woest na akkefietje bij Jong Oranje

Jong Oranje heeft woensdagavond de leeftijdsgenoten van Tsjechië niet van zich af kunnen schudden (0-1). Bondscoach Cor Pot benadrukte de niet mis te verstane tegenstand, maar kookte na afloop van woede over een intern akkefietje.

Bondscoach Pot woest na akkefietje bij Jong Oranje

'We deden goed mee tegen toch een van de beste ploegen van Europa', vertelt Pot op de KNVB-website. 'Tsjechië gaat zich op het WK 2011 zeker laten zien.' Op dat toernooi is Oranje overigens niet van de partij omdat Oekraïne in de doorslaggevende play-offs te sterk was.'

'Als we straks eventueel Kevin Strootman, Luuk de Jong en Leroy Fer er weer bij hebben, ziet het er heel goed uit en heb ik er alle vertrouwen in', vervolgt Pot. 'De potentie is groot. We hebben met een jongere generatie, gericht op de toekomst, heel behoorlijk tegenstand geboden aan een elftal dat zeer sterk is, ook fysiek.'

Pot was zeer verheugd met het optreden van Chelsea-verdediger Jeffrey Bruma. 'Hij zou een hele wedstrijd spelen, maar kreeg last van zijn hamstring. Er was wat littekenweefsel dat begon te trekken. Maar hij speelde heel volwassen. Dat moet hij elke week laten zien. Daarom is het goed als hij straks wordt verhuurd.' Bruma is dicht bij een kortstondige verhuurperiode aan Leicester City (Championship).

Overigens vond er een opmerkelijk incident plaats tijdens het duel. Met een 1-0 achterstand kreeg Jong Oranje in de slotfase een fraaie mogelijkheid op de gelijkmaker middels een vrije trap. Tot grote woede van Pot vocht linksback Patrick van Aanholt (door Chelsea verhuurd aan Leicester City) met Ricky van Haaren letterlijk om de bal.

Tegen de afspraken in – Daley Bind en Van Haaren waren aangewezen als nemers van vrije trappen – dacht Van Aanholt recht te hebben op het buitenkansje. Na het duel kreeg de linksback een stevige reprimande van de boze bondscoach te verwerken.

Pot liet woensdagavond drie spelers debuteren. Leon de Kogel (FC Utrecht), Lorenzo Ebecilio (Ajax) en Charlton Vicento (ADO Den Haag) maakten voor het eerst hun opwachting.

In maart komt Jong Oranje opnieuw in actie. Dan is Jong-Duitsland de opponent. Pot: 'Zij zijn ook met een nieuwe lichting begonnen. Dan weten we beter waar we staan, tegen leeftijdsgenoten.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's