Bonaventura helpt Milan aan bekerkraker tegen Juventus

AC Milan heeft zich ten koste van Torino geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Coppa Italia. Giacomo Bonaventura kroonde zich tot matchwinner in San Siro, waar door de thuisploeg met 2-1 werd gewonnen.

Verrassend genoeg nam Torino in de eerste helft de leiding in Milaan, met dank aan Andrea Belotti. De 23-jarige spits maakte dit seizoen al vaak indruk, speelde zich al in de kijker van Arsenal en tegen Milan was het ook weer raak voor de aanvaller. Na een snelle aanval van de bezoekers klopte Belotti op aangeven van Marco Benassi doelman Gianluigi Donnarumma.

Het antwoord van de huidige nummer vijf van de Serie A kwam na een uur. Juraj Kucka tikte bij de tweede paal de bal binnen uit een voorzet van Mattia De Sciglio: 1-1. Torino was aangeslagen en kreeg drie minuten later al een volgende tik te verwerken, toen Giacomo Bonaventura uit een voorzet van Suso raak volleerde. Torino-doelman Joe Hart was kansloos bij de inzet van de Italiaans international.

Torino kwam niet meer terug en eindigde de wedstrijd met tien man door een rode kaart voor Barreca. Om voor het eerst sinds 2003 het bekertoernooi te winnen, moet Milan in de volgende ronde wel afrekenen met Juventus. Vorig seizoen was De Oude Dame in de bekerfinale nog te sterk voor de Rossoneri.