Bojan velt Koeman, Leicester City grijpt koppositie

Reacties

Bojan Krkic heeft Stoke City aan een zege op Southampton geholpen. Leicester City is dankzij een zege op het Nederlands getinte Newcastle United koploper.

Bojan velt Koeman, Leicester City grijpt koppositie

Southampton - Stoke City 0-1
Erik Pieters heeft een belangrijke aandeel gehad in de knappe zege van Stoke City op Southampton. De Nederlandse linksback gaf in de tiende minuut de voorzet waaruit Bojan Krkic (foto boven) met een knappe voetbeweging de score opende.

Maarten Stekelenburg moest een antwoord schuldig blijven op de inzet van de Spanjaard. De Nederlandse keeper had net als zijn landgenoten Virgil van Dijk en Jordy Clasie een basisplaats toebedeeld gekregen van manager Ronald Koeman. Clasie werd in de 64ste minuut afgelost door Sadio Mané, maar ook het inbrengen van de 23-jarige Senegalees bood geen soelaas voor Koeman.

Zo gingen The Saints weer eens onderuit, nadat ze acht competitieve duels op rij ongeslagen (W6, G2) waren gebleven. Southampton staat nu achtste in de Premier League. Stoke, waar Ibrahim Afellay inviel, heeft de stijgende lijn te pakken en klimt naar de tiende plek.

Newcastle United – Leicester City 0-3
Leicester City is de nieuwe koploper in de Premier League. The Foxes profiteerden optimaal van de uitglijder van Arsenal tegen West Bromwich Albion. Op slag van rust brak Jamie Vardy (foto onder) de ban en met een kopbal velde José Leonardo Ulloa na een uur het vonnis over Newcastle United. In de slotfase deelde ook invaller Shinji Okazaki in de feestvreugde door attent te zijn bij een rebound.

Riyad Mahrez, Jamie Vardy en José Leonardo Ulloa zijn blij met de openingsgoal.

Bij de thuisclub konden basisspelers Daryl Janmaat, Georginio Wijnaldum en Vurnon Anita hun stempel niet drukken. Siem de Jong viel negen minuten voor tijd in. Het duel op St. James' Park stond aanvankelijk volledig in het teken van de bijzondere reeks van Vardy, die een record van Ruud van Nistelrooy evenaarde door in het tiende duel op rij te scoren. Met deze goal hielp Vardy zijn club dus op weg naar de koppositie. Newcastle staat zeventiende.

Everton – Aston Villa 4-0
Op Goodison Park heeft Everton een makkelijke middag beleefd tegen Aston Villa. Halverwege was het duel al beslist dankzij uitblinker Ross Barkley, die twee keer scoorde. Tussen de goals van de Engelsman door sloeg ook Romelu Lukaku toe. De Belg maakte zijn vijftigste doelpunt in de Premier League door een voorzet van Seamus Coleman binnen te koppen.

Na de hervatting gaf Lukaku met zijn tweede doelpunt de stand voor Everton nog wat extra cachet: 4-0. Bij de bezoekers bleef Leandro Bacuna op de reservebank. Everton staat zevende, Aston Villa is hekkensluiter.

Swansea City – AFC Bournemouth 2-2
Swansea City-manager Gary Monk lijkt met een comeback tegen AFC Bournemouth voorlopig zijn baan gered te hebben. De Engelse coach stond onder druk door een slechte reeks en zag tot overmaat van ramp promovendus Bournemouth op een 2-0 voorsprong komen in het Liberty Stadium. Swansea leek in de 26ste minuut door goals van Joshua King en Dan Gosling voor een onmogelijke opdracht te staan.

Door een slimme hakbal van André Ayew en een benutte strafschop van Jonjo Shelvey stond het echter voor rust alweer gelijk: 2-2. Na de hervatting lukte het Swansea niet om ook nog de zege te grijpen. De ploeg uit Wales staat veertiende, Bournemouth is vier plekken lager terug te vinden op de ranglijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.