Sterling ontvangt ex-collega's, Engels getint Spurs swingt

Reacties

De dertiende speelronde in de Premier League begint zaterdag om 13.45 uur. VI-redacteur Bas van den Hoven blikt vooruit, met speciale aandacht voor Manchester City-Liverpool.

Sterling ontvangt ex-collega's, Engels getint Spurs swingt

Of Raheem Sterling uitkijkt naar het pikante weerzien met zijn collega's, is nog maar de vraag. De twintigjarige buitenspeler liet Liverpool de voorbije zomer achter en koos voor Manchester City, dat zestig miljoen voor de Engelsman betaalde. 'Het mooiste aan deze overstap is dat ik nu met wereldtoppers samenspeel en ieder jaar mee kan strijden om de prijzen. En als er meer kwaliteit om je heen loopt, word je zelf alleen maar beter', liet Sterling optekenen. Die woorden, in combinatie met de manier waarop de vleugelaanvaller zijn transfer forceerde - hij meldde zich korte tijd ziek - vielen niet in goede aarde op Anfield.

In het stadion van The Reds maakte James Milner de voorbije zomer zijn entree, de middenvelder kwam over van The Citizens en neemt het deze speelronde dus ook op tegen zijn ex-collega's. Tussen de sierlijke technici en krachtpatsers is James Milner al jaren een van de minst opvallende spelers in de top van de Premier League.  Toch schatte Liverpool-manager Jürgen Klopp kort na zijn recente aankomst de Engelse international al op waarde. 'Hij is erg compleet en een perfecte professional', aldus de Duitser over de man die met City twee keer kampioen werd. Ook de van een blessure teruggekeerde Liverpool-ster Daniel Sturridge heeft een verleden bij de club uit Manchester.

Hofleverancier Tottenham
Een sterke reeks heeft Tottenham Hotspur, dat het zondag in eigen huis opneemt tegen West Ham United, aan de vijfde plaats geholpen. De stijgende lijn is mede te danken aan Eric Dier en Dele Alli, een Engels tweetal dat centraal op het middenveld het vuile werk voor spelmaker Christian Eriksen opknapt. Het spel van de Spurs-tandem viel bij bondscoach Roy Hodgson dusdanig in de smaak, dat hij de twee dinsdag in de interland tegen Frankrijk hun basisdebuut voor The Three Lions liet maken.

De route die Dier aflegde naar zijn selectie voor de Engelse ploeg is niet alledaags. De kersverse international groeide op in Portugal en doorliep de jeugdopleiding van Sporting Lissabon. In de zomer van 2014 verliet hij het zonnige zuiden en koos hij White Hart Lane als bestemming. Manager Mauricio Pochettino besloot Dier, van oudsher centrumverdediger of rechtsback, een linie door te schuiven en transformeerde de jongeling in een oersterke middenvelder.

Dier heeft in Alli goed gezelschap gevonden op het Tottenham-middenveld. Laatstgenoemde is bezig aan een uitstekende periode en benadrukte dat door tegen Les Bleus de score te openen met een hard afstandsschot in de kruising, waar teamgenoot en Frankrijk-keeper Hugo Lloris niet tegen opgewassen bleek. Dankzij de aanwezigheid van Alli, Dier, Harry Kane, Kyle Walker en Ryan Mason was Tottenham de voorbije interlandperiode de hofleverancier van de Engelse selectie. White Hart Lane lijkt voor Hodgson de komende jaren de place to be om zijn internationals in de gaten te houden.

Tegen Frankrijk kwam de tweede goal van Engelse makelij op naam van Wayne Rooney, die zo verantwoordelijk was voor de 2-0 eindstand. In de dertiende speelronde van de Premier League komt de Manchester United-aanvaller in ieder geval niet tot scoren vanwege ziekte. Dat in combinatie met een blessure van Anthony Martial zadelt manager Louis van Gaal, die het eveneens zonder de af en toe als aanvaller fungerende Marouane Fellaini moet doen, op met een spitsenprobleem voor het duel met Watford. Het is voor The Red Devils te hopen dat Ashley Young zijn oude liefde pijn doet.

Programma
Watford 21-11
13:45
Manchester United
West Bromwich Albion 21-11
16:00
Arsenal
Everton 21-11
16:00
Aston Villa
Swansea City 21-11
16:00
AFC Bournemouth
Newcastle United 21-11
16:00
Leicester City
Chelsea 21-11
16:00
Norwich City
Southampton 21-11
16:00
Stoke City
Manchester City 21-11
18:30
Liverpool
Tottenham Hotspur 22-11
17:00
West Ham United
Crystal Palace 23-11
21:00
Sunderland
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.