Bojan klaar voor record als Spaans international

Alles wijst erop dat Bojan Krkic woensdagavond zijn debuut maakt in de nationale ploeg van Spanje. Mocht de aanvaller van Barcelona daadwerkelijk meespelen tegen Frankrijk, dan is hij de jongste Spaanse international ooit.

Bojan klaar voor record als Spaans international

Tot nu toe is die titel nog in het bezit van Ángel Zubieta. Deze voormalige vedette van Athletic de Bilbao maakte in 1936 zijn opwachting op een leeftijd van zeventien jaar en 283 dagen. Bojan is woensdag zeventien jaar en 162 dagen oud, waarmee hij bijna vier maanden jonger is dan Zubieta.

Bondscoach Luis Aragónes liet in La Rosaleda weten dat deelname aan het EK voor Bojan een mogelijkheid is, ondanks zijn jonge leeftijd. 'Of hij tijdens dat toernooi zal spelen, hangt van hemzelf af. Voor mij maakt het geen verschil of hij vijftien of negentien jaar is. Ik ken hem al van de jeugdselecties. Hij is een chico die kan scoren en heeft een buitengewone toekomst.'

Overigens kwam Zubieta niet verder dan twee interlands. Indien hij zijn record kwijtraakt aan Bojan, dan heeft hij nog altijd een ander record op zijn naam staan. Want Zubieta is de speler wiens debuut in en afscheid van de Primera División het verst uit elkaar liggen. Tussen zijn eerste en laatste competitieduel zit een periode van twintig jaar, twee maanden en zes dagen. Hij bracht echter een lange periode door in Argentinië, waar hij dertien seizoenen uitkwam voor San Lorenzo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen