Aragonés laat Bojan debuteren in selectie Spanje

Bojan Krkic en David Albelda zijn de meest opvallende namen in de Spaanse selectie die bondscoach Luis Aragonés vrijdagmiddag bekendmaakte.

Aragonés laat Bojan debuteren in selectie Spanje

Aragonés riep Bojan voor het eerst op. De zeventienjarige aanvaller is dit seizoen doorgebroken bij Barcelona. Omdat hij een Servische vader heeft, zou hij ook nog voor Servië uit kunnen komen, al heeft hij in het verleden altijd gespeeld voor Spaanse jeugdselecties. Waarschijnlijk dat Aragonés hem al heeft geselecteerd om hem zo snel mogelijk te binden aan Spanje. Mocht Bojan debuteren, dan is hij de jongste Spaanse international sinds Angel Zubieta in 1936 zijn eerste interland speelde.

Dat Albelda van de partij is, is opmerkelijk. De verdedigende middenvelder heeft bij Valencia sinds 15 december niet meer gevoetbald. Na de 3-0 nederlaag tegen Barcelona vertelde coach Ronald Koeman de vijftigvoudig international én aanvoerder van Los Ché dat hij niet meer aan spelen zal toekomen bij zijn club. Aragonés liet daarop weten zich zorgen te maken over de dertigjarige middenvelder. Dat de bondscoach Albelda oproept, mag dan ook als een steunbetuiging worden gezien.

Naast Bojan debuteren nog twee spelers: Liverpools Alvaro Arbeloa en Real Mallorca's Fernando Navarro. De twee linkervleugelverdedigers mogen hopen op speeltijd in het komende oefenduel met Frankrijk, dat in Málaga wordt gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen