Boilesen wilde stoppen: 'Had duistere gedachten'

Reacties

Nicolai Boilesen (32) heeft overwogen om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. De voormalig Ajacied liep voor de derde keer in zijn loopbaan een zware blessure op, waardoor hij goed heeft nagedacht over zijn toekomst. De verdediger gaat echter gewoon door.

Boilesen wilde stoppen: 'Had duistere gedachten'
© Pro Shots

In maart ging het opnieuw mis voor Boilesen. De Deense verdediger van FC Kopenhagen liep een zware knieblessure op, waardoor hij naar verwachting een jaar moet revalideren. En het is zeker niet voor het eerst dat hij langdurig aan de kant staat door een blessure. In gesprek met de clubkanalen van FC Kopenhagen vertelde Boilesen te hebben overwogen om te stoppen.

'Ik moet toegeven dat ik daarover heb nagedacht', aldus Boilesen. 'Dat ik misschien gewoon moet zeggen: dit was het en bedankt voor deze tijd. Dat lijkt me ook normaal als je zo'n zware blessure oploopt en dit is voor mij al de derde keer, wat ook tragikomisch is. En ik ben ook al op een bepaalde leeftijd, dus sommigen zouden ongetwijfeld ook vinden dat het beter zou zijn om te stoppen.'

Een goede vriend van hem overtuigde Boilesen uiteindelijk om door te gaan. 'Ik wilde niet meer. Hij overtuigde me dat ik het aan mezelf verplicht was om door te gaan. Aan dat jongetje dat op negenjarige leeftijd in zijn flat in Ballerup de droom had om profvoetballer te worden. Ik heb veel duistere gedachten gehad, maar uiteindelijk heb ik mijn schoenen niet aan de wilgen gehangen.' Het contract van Boilesen loopt nog tot medio 2025.

Spelersprofiel

N. Boilesen


Geboortedatum:
16 februari 1992
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Ballerup
Nationaliteit
Denemarken
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
79 kg
Huidige club:
FC Kopenhagen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.