Boilesen vertrekt: 'Hij wil over de grens kijken'

Reacties

Nicolai Boilesen heeft de aanbieding van Ajax om zijn in 2016 aflopende contract met één jaar te verlengen naast zich neergelegd. De Deense linksback wil een transfer naar het buitenland maken.

Boilesen vertrekt: 'Hij wil over de grens kijken'

Boilesen ging onlangs om de tafel met de Amsterdammers om te praten om een contractverlenging. Ook toen wilde de 23-jarige verdediger een vertrek al niet uitsluiten. Zijn keuze is nu gevallen op dat laatste, zo vertelt technisch directeur Marc Overmars aan het AD. 'Hij heeft aangegeven over de grens te kijken, en dat is ook goed.'

Het gevolg is dat Ajax deze zomer zal overgaan tot de verkoop van Boilesen, om te voorkomen dat hij volgend jaar transfervrij de deur uitloopt. Er zou interesse zijn van Atlético Madrid en Sevilla voor de vijftienvoudige international, die al sinds 2010 in Amsterdam speelt. Dit seizoen kwam de veelvuldig door blessures geplaagde Boilesen tot dertig officiële optredens.

Ajax heeft de vervanger van Boilesen al bijna binnen. De nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen is met Willem II in gesprek over de terugkeer van Mitchell Dijks, die voor drie seizoenen kan tekenen. Dijks vertrok vorig jaar juist naar Tilburg, omdat hij de concurrentiestrijd met Boilesen had verloren. Eerder werd hij daarom al verhuurd aan SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.