Bogarde solliciteert bij Oldham, Koeman naar de sneeuw

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bogarde solliciteert bij Oldham, Koeman naar de sneeuw

'Het is goed voor het lichaam, goed voor de geest in de voorbereiding op de volgende wedstrijd. Ik noem het een team-building reisje.'
• Een paar dagen ontspannen in de sneeuw en dan vol goede moed de strijd aangaan om de bovenste plaatsen in de Premier League. Dat is het plan van manager Ronald Koeman. The Saints spelen dinsdagavond tegen Crystal Palace en vertrekken woensdag naar Zwitserland. Komend weekend is Southampton vrij, zondag 15 maart wacht de wedstrijd tegen koploper Chelsea.

Winston Bogarde heeft gesolliciteerd naar de vacature van trainer bij Oldham Athletic. De voormalige Oranje-international en ex-speler van onder meer Ajax, Barcelona en Chelsea is echter één van de zeventig sollicitanten voor de openstaande vacature bij de Engelse derdeklasser. (Oldham Chronicle)

'Vreemd, maar ik voelde me pas echt geaccepteerd na de Va Va Voom-reclame.'
Thierry Henry voelt zich in Engeland als een vis in het water. De voormalige sterspeler van Arsenal ziet Londen als zijn thuis. Maar dat was in zijn beginjaren wel anders. Pas na de zogeheten Va Va Voom-reclame voelde de Fransman zich echt geaccepteerd door de Engelsen. 'Mensen vroegen mij ineens of ik alsjeblieft Va Va Voom wilde zeggen. Zelfs oude vrouwtjes van zestig jaar.' (FHM)

'Illarramendi en Lucas Silva zijn niet goed genoeg.'
• Voormalig Real Madrid-middenvelder Guti  is van mening dat er in de jeugd van De Koninklijke genoeg talent rondloopt om te laten doorstromen naar het eerste elftal.  'De absentie van Luka  Modric en James Rodriquez  is een groot gemis, want Asier Illarramendi en Lucas Silva zijn niet goed genoeg om die twee te vervangen. Ik geloof niet dat er geen spelers rondlopen in de jeugd die niet in het profiel zouden passen.'  (El Chiringuito)

Quincy Promes houdt er wel van om zijn tegenstanders te dollen. Iets dat de Spartak Moskou-aanvaller naar eigen zeggen heeft geleerd op de straat. Freestylevoetballer Soufiane Touzani en de international laten elkaar enkele van hun onnavolgbare bewegingen zien.

Alan Shearer kan negen jaar na zijn afscheid in Newcastle dan eindelijk in zijn geboortestad tegenover zijn evenbeeld komen te staan. Althans, voormalig Newcastle United-voorzitter Freddy Shepherd heeft de plannen voor een standbeeld van de vermaarde spits van acht jaar geleden nieuw leven ingeblazen. Kunstenaar Tom Maley, die ook verantwoordelijk is voor een bronzen versie van wijlen Bobby Robson bij St. James' Park, heeft de opdracht gekregen. Waar het standbeeld komt, is nog niet bekend. 'We hebben zó veel aanvragen gehad, we maken het eerst af en gaan dan wel bekijken waar het komt te staan', aldus Shepherd.

Robben rules! Arjen Robben is een baas in Beieren. En dat idee wordt door Adidas omarmd met een commercial waarin de Oranje-international de hoofdrol speelt.

Alexander Meier heeft dit seizoen maar één competitiedoelpunt minder gemaakt dan Robben, maar de aanvaller van Eintracht Frankfurt acht zich nu al kansloos voor de Duitse topscorerstitel. 'Hij scoort elke wedstrijd één of twee keer. Het is onmogelijk hem in te halen', aldus Meier, die met zijn zestien goals de tweede plaats bezet. (Allgemeine Zeitung)

'Ik probeer altijd Pirlo te kopiëren. Het is belangrijk dat ik hem bestudeer tijdens de trainingen. Natuurlijk is en blijft hij de eerste keus bij vrije trappen.'
Carlos Tévez probeert wat te leren van de Oude Meester en toonde zich maandag een goede leerling. De Argentijnse spits van Juventus nam in de topper bij AS Roma de honneurs waar voor de geblesseerde Pirlo en opende de score uit een vrije trap (eindstand 1-1).

Wesley Hoedt is bezig aan zijn laatste maanden op de Nederlandse velden, klaar om komende zomer de overstap te maken van AZ naar Lazio. Een vriendje van hem, zijn hondje Finn, kan niet wachten…

Jasper Cillessen heeft sinds het WK fans over heel de wereld. Zo ook een vijftienjarige Braziliaanse jongedame, die haar idool kon ontmoeten dankzij een cadeau van haar ouders. Een trip naar Amsterdam leverde haar een ontmoeting op met de Oranje-international. De emotie werd haar te veel. 'Ik heb hem ontmoet, hij was fantastisch! Ik hou van hem! Dat heb ik hem verteld en toen zei hij: "Dank je wel". Ik ben zo blij!', zei ze met tranen van geluk. Cillessen was een stukje nuchterder onder het stukje Braziliaanse emotie. 'Heb ik haar aan het huilen gekregen? Wel positief toch, hoop ik?', zei de Ajax-doelman.

• Chelsea-spits Diego Costa roept bij de fans van tegenstanders aversie op. Zo ook afgelopen zondag tijdens de League Cup-finale tegen Tottenham Hotspur (2-0). De aanvaller ondervindt dat aan den lijve, want op Wembley kreeg hij een muntje naar zijn hoofd geslingerd van een opgefokte Spurs-aanhanger. Maar in plaats van naar de scheidsrechter te lopen om zich te beklagen, koos de Spanjaard voor een andere oplossing. Costa stopte het muntje in zijn eigen zak... Wie het kleine niet eert...

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.