Boëtius reageert met kwinkslag op vraag naar transfer

Reacties

Jean-Paul Boëtius hoopt bij RC Genk zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. De 22-jarige vleugelspeler kwam niet uit de verf bij FC Basel, maar mag zich het komende half jaar in België bewijzen.

Boëtius reageert met kwinkslag op vraag naar transfer

De huidige nummer acht van België verloste Boëtius uit zijn lijden door hem op huurbasis naar Genk te halen. Bij het Zwitserse FC Basel, dat de enkelvoudig Oranje-international in 2015 overnam van Feyenoord, kwam hij dit seizoen slechts twee duels in actie.

Dat gebrek aan speeltijd heeft zijn humor niet aangetast getuige het gevatte antwoord van Boëtius bij zijn presentatie bij Genk. 'Hoe ik hier terecht ben gekomen? Per auto', zo luidde het droge antwoord van de Rotterdammer, die even later ook nog serieus inging op de vraag.

'Na een moeilijke periode kwam Genk op de proppen. Ik wil mezelf natuurlijk laten zien en hoop me te bewijzen in de korte tijd die we hebben', zegt Boëtius, die mogelijk nog langer dan een half seizoen in België blijft. Genk heeft een optie tot koop bedongen in het huurcontract van de vleugelspeler.

Stuivenberg
In België wordt Boëtius herenigd met trainer Albert Stuivenberg, die bij Oranje Onder-17 ook al zijn coach was. De verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen. Boëtius gaat het shirt met nummer negen dragen en moet sterspeler Leon Bailey doen vergeten. De sterspeler van de club werd in januari verkocht aan Bayer Leverkusen.

'Door zijn vertrek moesten we snel de markt op gaan om te kijken naar een profiel dat bij ons past, verklaart technisch directeur Dimitri de Condé. 'We kwamen bij Jean-Paul terecht omdat we zochten naar iemand met snelheid. Hij is heel ambitieus en positief om Genk te tonen wat hij kan. Ik ben gelukkig dat hij hier zit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.