Boëtius naar FC Basel

Reacties

Jean-Paul Boëtius (21) staat op het punt een contract te tekenen bij FC Basel. Feyenoord heeft nagenoeg een akkoord met de Zwitserse kampioen en ontvangt naar verluidt zo’n 2,5 miljoen euro.

Boëtius naar FC Basel

Voor Boëtius was er meer interesse, onder meer vanuit Engeland en Italië, maar de buitenspeler heeft een goed gevoel bij FC Basel. Die club is vaste klant in de Champions League en gaat ook nu weer aan kop in de Zwitserse competitie, die drie duels oud is.

Boëtius wilde per se weg bij Feyenoord nadat hij merkte dat hij ook onder de nieuwe trainer Giovanni van Bronckhorst geen kans kreeg.

FC Basel is een weldoordachte keuze van de aanvaller. De club staat bekend vanwege het opleiden en doorverkopen van talentvolle spelers. Bovendien gaat hij beduidend meer verdienen en speelt hij mogelijk Champions League, nu FC Basel de eerste wedstrijd in de voorronde heeft gewonnen. Het heenduel uit die derde voorronde, op bezoek Lech Poznan, werd met 3-1 gewonnen.

De Zwitsers op hun beurt kunnen niet geloven dat ze een van de grootste talenten uit de Nederlandse competitie hebben weten te strikken. Als vervanger van Boëtius denkt Feyenoord nu aan Eljero Elia. Ook de namen van Oussama Assaidi (Al-Ahli) en Zakaria Labyad (Sporting Lissabon) gaan rond in De Kuip.

Boëtius maakte op 28 oktober 2012 in De Klassieker tegen Ajax (2-2) zijn debuut voor Feyenoord. In dat seizoen (2012/13) diende hij zich aan als grote belofte en kwam hij uiteindelijk tot twintig Eredivisie-duels. In het seizoen daarna was hij tien keer trefzeker in 29 Eredivisie-wedstrijden. Afgelopen sezioen kwam hij onder trainer Fred Rutten weliswaar tot 33 Eredivisie-duels (inclusief play-offs), maar was hij al geen vaste basisspeler meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.