Feyenoord legt het in verhit oefenduel af tegen Olympiakos

Reacties

Feyenoord heeft ook tegen Olympiakos Piraeus niet kunnen overtuigen. De Rotterdammers verloren in De Kuip afgetekend van de kampioen van Griekenland (1-3).

Feyenoord legt het in verhit oefenduel af tegen Olympiakos

Met nog een week te gaan voor de competitiestart lijkt Giovanni van Bronckhorst zijn ideale elf nog niet gevonden te hebben. Opnieuw schoof hij op diverse plekken in zijn opstelling. Zo begon Tonny Vilhena noodgedwongen als linksback (in plaats van de zieke Miquel Nelom) en kreeg Elvis Manu nu de voorkeur links voorin. Colin Kazim-Richards zat op de bank, net als Lex Immers. Aankoop Simon Gustafson lag ziek op bed.

Klap
De Rotterdammers kregen al snel een klap te verwerken, toen Franco Jara uit een rebound de 0-1 langs Kenneth Vermeer tikte. Bij wederom een snelle uitval hadden de Grieken de marge binnen een half uur al verdubbeld via Felipe Pardo, die vanaf de rechterflank vrij opdook voor Vermeer en via de keeper raak knalde.

Lichtpuntje bij Feyenoord waren twee gevaarlijke voorzetten van Bilal Basacikoglu, die zowel vanaf links als rechts een ploeggenoot vrij voor de keeper zette. Dirk Kuijt kopte echter over en een inglijdende Manu hielp misschien wel een nog grotere kans op zeep. Hoe het wel moest, bewees Konstantinos Fortounis na een schijntrap en een prachtige schijnbeweging waarmee hij Vermeer vloerde (0-3).

Elvis Manu hielp in de eerste helft de grootste kans van Feyenoord om zeep.
Elvis Manu hielp in de eerste helft de grootste kans van Feyenoord om zeep.

De eerste helft kenmerkte zich door een aantal onvriendelijkheden en een getergd Feyenoord ging na rust op jacht naar eerherstel. Aanvoerder Kuijt, wederom voorop in de strijd, werd binnen de zestien gevloerd en verkleinde zelf de marge tot twee door de toegekende strafschop te benutten. En ook van afstand waagde de routinier nog enkele pogingen. Onder anderen Immers en Kazim-Richards waren inmiddels binnen de lijnen gekomen bij de Rotterdammers.

De onrust binnen de lijnen kwam het spel echter niet ten goede. Een alerte Vermeer voorkwam in de slotminuten zelfs dat de Griekse opponent verder wegliep, maar er vielen verder geen treffers meer. Feyenoord leed na VVV-Venlo (2-1) en Southampton (0-3) hiermee zijn derde nederlaag op rij in de voorbereiding. Feyenoord begint de Eredivisie volgende week zaterdag (20.45 uur) met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Bovendien is er voor die tijd wellicht nog wat beweging op de transfermarkt. Jean-Paul Boëtius meldde zich ziek, maar is in verregaande onderhandelingen met een buitenlandse club, terwijl ook de namen van een extra verdediger (Eric Botteghin) en spits (Michiel Kramer) nog door De Kuip gonzen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.