Boessen toch niet naar voetbalacademie in Rusland

Wil Boessen blijft bij VVV-Venlo. De assistent-trainer leek op weg naar het Russische Toljati, waar hem een baan in een voetbalacademie was aangeboden. Maandag ketste een overgang af.

Boessen toch niet naar voetbalacademie in Rusland

Boessen zou daar Roland Vroomans gaan assisteren in de opleiding, die wordt gefinancieerd door Chelsea-eigenaar Roman Abramovich. Vroomans, die al een aantal jaren werkzaam was bij Toljati, heeft zelf besloten zijn contract bij de Russische club niet te verlengen.

'Eerst zag het er allemaal prima uit, via Abramovich in Londen waren er goede contracten uitgerold. Maar de president van de academie in Rusland voegde vervolgens zelf een paar clausules toe waar ik niet blij van werd', laat Boessen Voetbal International weten.

'Het resultaat was een wurgcontract, na een paar maanden kon ik zomaar op straat staan. Kon ik niet mee akkoord gaan. Daarna was het lang onduidelijk wat zou gebeuren. Roland heeft besloten dat hij niet verder gaat met de academie en ik heb nu per mail vernomen dat het voor mij ook definitief van de baan is.'

'Jammer, want ik zag het als een schitterende uitdaging en interessant avontuur', vervolgt Boessen. 'Maar het is niet anders. Ik ben blij dat er nu in ieder geval duidelijkheid is.' Boessen gaat gewoon verder met zijn werk bij VVV, waar hij een contract voor onbepaalde tijd heeft.En dat doe ik met veel plezier. Het klikt goed met de nieuwe trainer Ton Lokhoff, die doet en zegt geen rare dingen. We gaan hard werken om VVV in de Eredivisie te houden.' (Geert-Jan Jakobs) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's