Boateng wil terugkeren bij nationale ploeg van Ghana

Kevin-Prince Boateng heeft zichzelf weer beschikbaar gesteld voor de nationale ploeg van Ghana. Dat heeft de voorzitter van de Ghanese voetbalbond bekend gemaakt op een Zuid-Afrikaans televisiestation.

Boateng wil terugkeren bij nationale ploeg van Ghana

Boateng maakte in november 2011 bekend te stoppen als international van Ghana, omdat zijn lichaam het niet aan zou kunnen op hoog niveau te spelen voor club én land. Anderhalf jaar eerder had hij nog een belangrijk aandeel gehad in de kwartfinaleplaats van Ghana op het WK 2010 (foto midden). Vlak voor aanvang van dat toernooi had Boateng gekozen om voor Ghana en niet voor zijn geboorteland Duitsland uit te komen.

De bedoeling was dat Boateng deze maand alweer in actie zou komen voor de Black Stars, die onlangs een WK-kwalificatiewedstrijd van Soedan wonnen (3-1) en zondag in datzelfde competitieverband op bezoek moeten bij Lesotho. Door een knieblessure was de 26-jarige aanvallende middenvelder van AC Milan echter niet in staat af te reizen naar Afrika. De eerstvolgende mogelijkheid voor Boateng om zijn eerste interland sinds 3 juni 2011 af te werken is in september, als Ghana met Zambia strijdt om de koppositie in Groep 4 van de Afrikaanse kwalificatiecampagne. Een cruciaal duel, aangezien alleen de uiteindelijke groepswinnaar kans houdt op plaatsing voor het WK.

Eerder deze week kwamen ook de broers André en Jordan Ayew terug op hun besluit om niet langer voor Ghana uit te komen, nadat een conflict tussen de Ghanese voetbalbond en de twee aanvallers van Olympique Marseille was bijgelegd. Vorige maand liet Mickaël Essien al weten spoedig weer voor zijn land te zullen spelen.

De rentree van het kwartet zorgt voor Kwesi Nyantekyi, voorzitter van de Ghanese voetbalbond, voor optimisme met het oog op de toekomst. 'Met de broers Ayews, Boateng en Michael Essien in het team hebben we een formidabele ploeg, die zelfs in staat is om het WK te winnen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen