Boateng: 'Degradatie is de schuld van Phil Brown'

Door de nederlaag tegen Sunderland (1-0) kan alleen een wonder het Hull City van George Boateng en Jan Vennegoor of Hesselink nog van degradatie redden. Boateng maakte namens de spelers op de clubwebsite alvast excuses voor de op handen zijnde degradatie.

Boateng: 'Degradatie is de schuld van Phil Brown'

De boetedoening is opvallend, aangezien de Nederlander eerder dit weekend de schuld bij iemand anders neerlegde. Volgens de middenvelder is de afdaling naar het Championship maar aan één iemand te wijten: voormalig coach Phil Brown.

'De degradatie is niet de schuld van Ian Dowie (hij nam de trainersfunctie een maand geleden over van Brown, red.), maar van Phil Brown. Hij heeft cruciale fouten gemaakt waardoor we té veel wedstrijden verloren', tekenden meerdere Engelse media op.

Boateng doelt met name op een incident in 2008. Op Boxing Day stond Hull al voor de rust met 4-0 achter tegen Manchester City. Aanleiding voor toenmalig coach Brown om zijn ploeg op het veld – vlak voor de eigen supporters – toe te spreken. 'We voelden ons toen beledigd. Als een stel kinderen werden we behandeld.'

Met het aantreden van de nieuwe staf kreeg de spelersgroep volgens Boateng nieuwe hoop. Maar Sunderland schoot die hoop aan flarden. De Nederlander werd zaterdag overigens een kwartier voor tijd gewisseld.

Hull City is nog niet officieel gedegradeerd. West Ham United heeft een voorsprong van zes punten op de ploeg van Boateng.
The Hammers hebben naast de veilige marge ook een veel beter doelsaldo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen