Hull kan na verlies degradatie bijna niet meer ontlopen

Hull City is na het 1-0 verlies tegen Sunderland zo goed als gedegradeerd. West Ham United deed uitstekende zaken door een zwaarbevochten zege te boeken op Wigan Athletic: 3-1.

Wolverhampton Wanderers-Blackburn Rovers 1-1Iets binnen het half uur kwam Blackburn Rovers via Ryan Nelsen aan de leiding. Dat was op dat moment terecht omdat kort daarvoor Nikola Kalivic de paal nog had geraakt. Daarna waren het The Wolves die de meeste aanspraak maakten op de winst. Jody Craddock miste echter enkele kansen en Keith Andrews schoot op de paal. De gelijkmaker viel tien minuten voor tijd toen Sylvan Ebanks-Blake een voorzet van Stephen Ward doeltreffend afrondde.

Hull City-Sunderland 0-1Sunderland kende een droomstart toen Darren Bent zijn 24ste competitiedoelpunt in de zevende minuut binnen kopte na een voorzet van Kenwyne Jones. In de 41ste minuut kon Hull City langszij komen, maar zekerheidje Jimmy Bullard (foto) schoot de bal uit een strafschop tegen de paal. In de slotfase van de eerste helft hadden Jozy Altidore (Hull) en tegenstander Alan Hutton een opstootje dat een rode kaart voor beiden opleverde. Hull had in de tweede helft het initiatief, maar wist de gelijkmaker niet te vinden.

Bolton Wanderers-Portsmouth 2-2Bij rust had Bolton een comfortabele voorsprong door treffers van Ivan Klasnic en Kevin Davis tegen het al gedegradeerde Portsmouth. Maar twee treffers van Aruna Dindane na de hervatting bezorgden Pompey alsnog een gelijkspel.

West Ham United-Wigan Athletic 3-2Het nog niet veilige West Ham United begon hopeloos aan de wedstrijd tegen Wigan Athletic. Na vier minuten kopte Jonathan Spector een hoekschop van Ben Watson in zijn eigen doel. Nog voor rust brachten Ilan en Radoslav Kovac The Hammers echter weer voorbij Wigan. Kort na rust tekende Hugo Rodallega voor de gelijkmaker, maar een kwartier voor tijd liet Scott Parker met een prachtig afstandsschot Upton Park juichen voor de 3-2 overwinning.

Hull City kan degradatie bijna niet meer ontlopen. De ploeg heeft, met nog twee wedstrijden te spelen, zes punten achterstand op West Ham United en heeft een veel minder doelsaldo dan de ploeg van Gianfranco Zola. De enige zorg voor West Ham blijft daardoor Burnley. Als die ploeg zondag van Liverpool wint nadert zij de Londenaren tot op vier punten.