Blom krijgt voldoende, Makkelie krikt gemiddelde op

Reacties

De Klassieker was in goede handen bij Kevin Blom, zo wordt duidelijk uit de beoordelingen van de arbiters van afgelopen weekend. Danny Makkelie scoorde weer een onvoldoende.

Blom krijgt voldoende, Makkelie krikt gemiddelde op

Blom kreeg een 6,5 voor zijn fluiten in De Kuip, waar Feyenoord zondag ten onder ging tegen Ajax (0-1). Maar Reinold Wiedemeijer was afgelopen weekend de beste man op de Eredivisie-velden. Met zijn twee gele kaarten voor Cambuur-verdediger Lucas Bijker na 41 minuten trad hij op de voorgrond, maar getuige zijn 7 voor van het leiden van het thuisduel met PSV was er weinig aan te merken op de leiding,

Met zijn cijfer presteerde Wiedemeijer ook beter dan Björn Kuipers. De WK-arbiter scoorde een half punt minder voor zijn leiding van AZ-PEC Zwolle (1-0). Voor zijn leidende positie had het geen gevolgen aangezien zijn voorsprong ruim genoeg was.

Danny Makkelie blijft hekkensluiter in het VI-scheidsrechtersklassement. Ook zijn optreden in Arnhem bij Vitesse-SC Heerenveen (1-1) werd als onvoldoende beoordeeld, al was zijn cijfer (5) hoger dan hij gemiddeld scoorde in de eerdere vier wedstrijden. Makkelie staat nu op 4,25 gemiddeld.

In het klassement na zes duels staan de scheidrechters die minimaal twee keer hebben gefloten in de Eredivisie. Pieter Vink is een uitzondering, omdat hij afgelopen weekend zijn rentree maakte bij Excelsior-FC Dordrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.