Blom gepasseerd door KNVB in tweede speelronde

Reacties

Scheidsrechter Kevin Blom is door de KNVB gepasseerd en wordt niet ingezet in de tweede speelronde van het betaalde voetbal. De arbiter was afgelopen weekend actief in het Eredivisie-duel Feyenoord - FC Utrecht (3-2).

Blom gepasseerd door KNVB in tweede speelronde

Blom liet zich in dat duel gelden. Hij toonde Rick Karsdorp de rode kaart na een charge op Christian Kum. De Feyenoord-verdediger werd, naar aanleiding van de kaart die Blom hem zaterdagavond gaf, een schikkingsvoorstel gedaan van drie wedstrijd schorsing waarvan één voorwaardelijk.

De Rotterdammers gingen daar niet mee akkoord en gingen in beroep. De zaak komt nu voor bij de tuchtcommissie. Daarnaast kende Blom in De Kuip twee strafschoppen toe, die werden benut door Dirk Kuyt (3-1) en FC Utrecht-aanvaller Sébastien Haller (3-2).

Danny Makkelie is door de KNVB aangesteld voor het duel tussen landskampioen PSV en FC Groningen. De eerste thuiswedstrijd van de Eindhovenaren in het seizoen 2015/2016 gaat zondag om 12.30 uur van start.

Eric Braamhaar is de aangewezen leidsman voor de openingswedstrijd van de tweede speelronde in de Eredivisie. Hij moet vrijdagavond de wedstrijd tussen Vitesse en promovendus Roda JC Kerkrade in goede banen zien te leiden.

Bas Nijhuis is zaterdagavond de scheidsrechter bij het eerste thuisduel van Ajax. Om 19.45 uur is dan in de Arena Willem II de tegenstander. De wedstrijd tussen SC Cambuur en Feyenoord, die zondagmiddag om half drie van start gaat, staat onder leiding van Pol van Boekel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.