Blind-protégé Anita stevent af op basisplaats

Reacties

Vurnon Anita lijkt zich te mogen opmaken voor een basisplaats in het Nederlands elftal. Woensdag, een dag voor het cruciale EK-kwalificatieduel met IJsland, werd hij tijdens de training ingedeeld bij de eerste elf.

Blind-protégé Anita stevent af op basisplaats

Op de niet bijzonder intensieve training in Katwijk kreeg Anita een hesje tijdens het positiespel, hetgeen duidt op een basisplaats als verdedigende middenvelder tegen IJsland. Bondscoach Danny Blind, die Anita als zestienjarig ventje liet debuteren in Ajax 1, lijkt hem vijf jaar na diens laatste interland dus weer het vertrouwen te geven. Ook opvallend was het hesje voor Davy Klaassen. De middenvelder van Ajax lijkt de voorkeur te krijgen boven Georginio Wijnaldum. De derde plek op het middenveld werd niet geheel verrassend ingenomen door Wesley Sneijder.

Voorkeur
Achterin valt de linksbackplaats voor Daley Blind op. De zoon van de bondscoach speelt bij zijn club Manchester United de laatste tijd als centrumverdediger en had eventueel ook als verdedigende middenvelder kunnen spelen. Ook Gregory van der Wiel - die bij Paris Saint-Germain niet speelt - kreeg een hesje. In de spits lijkt Klaas-Jan Huntelaar de voorkeur te krijgen boven Robin van Persie. Nieuwelingen Kenny Tete en Jairo Riedewald hoeven niet te rekenen op een basisplaats.

Oranje wacht een cruciale serie van vier wedstrijden in de EK-kwalificatiereeks. Die begint donderdag in Amsterdam tegen IJsland, drie dagen later volgt het uitduel met Turkije. Oranje sluit de cyclus volgende maand af met Kazachstan-uit en Tsjechië-thuis. In Groep A van de EK-kwalificatiecyclus staat Nederland derde. Tsjechië en IJsland staan boven ons land, dat Turkije net voor blijft op de ranglijst.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Cillessen; Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Blind; Anita, Klaassen, Sneijder; Robben, Huntelaar, Depay.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.