Blind wil gedrag Memphis beïnvloeden

Reacties

Bondscoach Danny Blind heeft in tweede instantie toch besloten om Memphis Depay op te roepen omdat hij dan invloed op hem kan uitoefenen. 'Als ik hem niet zou selecteren, zou ik hem in maart pas weer zien', zei Blind.

Blind wil gedrag Memphis beïnvloeden

Blind nam Memphis niet op in zijn voorselectie en begeleidde die beslissing met enkele kritische woorden over het gedrag van de aanvaller van Manchester United. Enkele dagen later behoorde de ex-PSV'er ineens wel tot de definitieve selectie voor de oefenduels met Wales en Duitsland van 13 en 17 november.

Dat Memphis nu tot de selectie behoort, betekent niet dat Blind niet meer achter zijn kritiek staat. 'De boodschap aan Memphis blijft hetzelfde', zei de bondscoach. 'Ik heb over zijn situatie nagedacht. Memphis is een jongen waar toekomst in zit. Ik heb besloten hem op te roepen omdat ik hem dan bij me heb en dan invloed op hem kan uitoefenen. Dat is beter dan dat ik hem pas in maart (de volgende interlands, red.) zie.'

Blind sprak ook met zijn voorganger en Manchester United-manager Louis van Gaal over Memphis. 'Hij bevestigde aan mij dat Memphis goed traint en dat hij ambitie toont om terug in het team te komen', stelde de bondscoach.

De keuzeheer liet doorschemeren dat hij niet heel blij is met de manier waarop Memphis zich maandag bij de selectie presenteerde (foto boven). 'Daar heb ik vorige keer ook al iets over gezegd. Ik praat wel met hem over dat soort dingen, maar ik probeer me te beperken tot het voetbal. Het is moeilijk om te stellen waar op dat gebied de grens ligt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.