Blind vraagteken voor bezoek United aan Everton

Reacties

Daley Blind maakt mogelijk zondag tegen Everton alweer zijn rentree voor Manchester United. De 25-jarige verdediger miste de topper van afgelopen zondag tegen Chelsea door een enkelblessure, die hij opliep in de Manchester Derby door een tackle van Vincent Kompany.

Blind vraagteken voor bezoek United aan Everton

'Omdat jij het bent, zal ik het zeggen', zei manager Louis van Gaal tegen een journalist. 'Daley Blind is een vraagteken.' Een terugkeer van Blind zou manager Louis van Gaal goed uitkomen, want net als vorige week zijn Michael Carrick, Phil Jones en Marcos Rojo nog altijd geblesseerd. Tegen Chelsea (1-0 nederlaag) moest Van Gaal daardoor sleutelen aan de formatie die de weken daarvoor de zeges aaneen reeg.

Zo startte de onervaren Paddy McNair in het hart van de defensie en moest Wayne Rooney weer terugzakken naar het middenveld. Als Blind fit genoeg is om te spelen, zou de ex-Ajacied dat kunnen doen als controleur, om het gemis van Carrick op te vangen. Luke Shaw keerde tegen Chelsea immers terug als linksback, waar Blind vóór zijn blessure speelde. Jonny Evans keert bovendien terug van een schorsing.

Van Gaal kan dit seizoen geen beroep meer doen op Rafael da Silva. De Braziliaanse rechtsback heeft maandagavond in een duel met de beloften van Leicester City een paar ribben gebroken. 'Dat is erg onfortuinlijk', zei Van Gaal over Rafael, die de laatste weken reserve was achter Antonio Valencia. Adnan Januzaj raakte in die wedstrijd ook geblesseerd, maar kwam er beter vanaf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.