Blind volgt Hiddink op als Oranje-bondscoach

Reacties

De KNVB hoopt spoedig een akkoord te bereiken met Danny Blind, die Guus Hiddink moet opvolgen als bondscoach van het Nederlands elftal.

Blind volgt Hiddink op als Oranje-bondscoach

Hiddink en de KNVB hebben maandag besloten om per 1 juli uit elkaar te gaan, maar de overige leden van de technische staf van het Nederlands elftal blijven onder contract van de voetbalbond. 'Over de invulling van de ontstane vacature beraadt de KNVB zich', meldt de bond in een persbericht. Daarbij wordt door de KNVB de naam Blind niet genoemd. Er moet namelijk onderhandeld worden met de 53-jarige Zeeuw, die aanvankelijk pas na het EK van 2016 bondscoach zou worden.

Na de 2-0 overwinning op bezoek bij Letland op 12 juni lieten Hiddink en directeur betaald voetbal Bert van Oostveen al weten dat het eerste jaar van de bondscoach geëvalueerd zou worden. Hiddink liet toen al doorschemeren dat de kans klein was dat hij tijdens de eerstvolgende interlands in september nog op de bank zou zitten. Van Oostveen op zijn beurt kondigde aan dat bij een vertrek van Hiddink assistent Blind voortijdig naar voren geschoven zal worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.