Blind staat klaar voor rentree tegen Koeman

Reacties

Na ruim anderhalve maand aan de zijlijn is Daley Blind klaar voor zijn rentree. Met zijn terugkeer is de ziekenboeg van Manchester United nagenoeg leeg.

Blind staat klaar voor rentree tegen Koeman

'We hebben nog maar één blessure, dat kun je toch niet geloven', zei Louis van Gaal in de aanloop naar het duel met Southampton van zondag. 'Voor het eerst sinds ik hier werk, kan ik daadwerkelijk kiezen welke achttien spelers ik selecteer.'

Ashley Young is de enige in de ziekenboeg. Een hamstringblessure houdt hem nog zeker vier weken aan de kant. Dat hij de enige in de ziekenboeg van United is, riep bij Young een zeer spontane reactie op (zie onder).

Blind heeft juist zijn fysieke ongemakken achter zich gelaten. Zijn terugkeer op het trainingsveld deze week markeerde het einde aan zijn blessureleed. De middenvelder keerde in november aangeslagen terug van zijn interlandverplichtingen met Nederland. Het EK-kwalificatieduel met Estland leverde hem een knieblessure op.

Van Gaal vreesde dat het 'een lang verhaal' ging worden, terwijl Manchester United zelfs abusievelijk sprak van zes maanden. Maar na ruim zes weken is Blind weer beschikbaar, al is nog de vraag of hij zondag zijn comeback gaat maken. 'Het zou kunnen, maar ik moet mijn selectie nog bepalen', aldus Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.