Blind relativeert ruzie tussen Memphis en Van Persie

Reacties

Zijn korte invalbeurt leverde Robin van Persie zijn mijlpaal op, maar zorgde ook voor discussie. Bondscoach Danny Blind wees vermeende problemen rond de aanvaller van de hand.

Blind relativeert ruzie tussen Memphis en Van Persie

De bondscoach noemde het 'totale onzin' dat Van Persie in Kazachstan werd ingebracht om aan zijn honderdste interland te komen omdat de aanvaller niet meer voor zou komen in de toekomstplannen van Oranje. Ook een ruzie tussen Memphis Depay en Van Persie werd afgedaan als overdreven. 'Er gebeurt op de training wel eens iets en daar praat je dan direct over. Dat had niets met mijn keuze te maken', aldus Blind.

Van Persie en Blind zaten niet op één lijn over zijn inzetbaarheid. De bondscoach verschilde van mening met de aanvaller over het begrip fitheid. 'Dat komt volgens mij doordat hij lang niet pijnvrij geweest is', zei Blind een dag voor het duel met Tsjechië.

'Dat is hij nu wel, dus hij voelt zich topfit. Maar ik wil hem fit genoeg zien voor een hele wedstrijd. Daarom heb ik hem niet achter de spits gezet tegen Kazachstan, omdat dat veel vraagt. Hij is voor de wedstrijd van morgen fit genoeg. Maar ik zal opnieuw een keuze moeten maken.'

Van Persie speelde zaterdag zijn honderdste interland, maar het duurde lang voor de aanvaller van Fenerbahçe daadwerkelijk binnen de lijnen kwam. Blind en de jubilaris hadden daarover allerminst problemen.

'Ik had met Robin afgesproken dat ik hem als tweede spits zou brengen als we niet zouden scoren, maar ik vond het ook logisch dat ik hem de honderdste interland gunde omdat de wedstrijd gespeeld was', vertelde Blind. 'Maar ik moest het moment van de wissel uitstellen, omdat ik mijn derde wissel niet zomaar kon verspelen. Dat heb ik met Robin besproken. Hij begreep dat. Dat mensen dat niet begrijpen, begrijp ik niet.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.