Blind: 'Ramselaar speelt altijd zichzelf of anderen vrij'

Reacties

Bart Ramselaar is de grote verrassing in de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind is erg benieuwd of de tiener klaar is voor het grote werk.

Blind: 'Ramselaar speelt altijd zichzelf of anderen vrij'

'Er hoeft niet uitgelegd te worden dat hij een prima seizoen speelt bij FC Utrecht', zegt Blind over de keuze om de negentienjarige Amersfoorter op te roepen. 'Hij is een interessante speler. Ook bij Jong Oranje heeft hij een goede indruk gemaakt', volgt hij de ontwikkelingen van de middenvelder al een tijdje op de voet.

'Het is een rasvoetballer', omschrijft hij de debutant in de 26-koppige selectie. 'Hij is altijd in beweging is, waarmee hij altijd zichzelf of anderen vrijspeelt. Verder heeft hij een goed inzicht. Dat maakt hem een veelbelovende speler.'

Ramselaar is pas sinds dit seizoen een vaste waarde bij FC Utrecht, waarmee hij de bekerfinale haalde en komende dagen tegen Heracles Almelo om een Europees ticket strijdt. Daarna kan hij dus nog niet op vakantie, want op zondag 22 mei wordt hij op Schiphol verwacht voor vertrek naar een trainingskamp in Portugal.

Op 27 mei is vervolgens Ierland de tegenstander, op 1 juni staat er een wedstrijd tegen Polen op het programma en op 4 juni is Oostenrijk de sparringspartner. 'Interessant om te zien of hij een niveau hoger kan aanhaken', besluit de bondscoach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.