Blind pleit voor Belgisch model in Eredivisie

Reacties

Bondscoach Danny Blind heeft zich op zijn persconferentie vrijdagmiddag nadrukkelijk uitgesproken voor een nieuwe competitieopzet in de Eredivisie.

Blind pleit voor Belgisch model in Eredivisie

'Er is een meeting geweest waarin we in een breed kader hebben gediscussieerd over een nieuwe opzet', onthulde Blind. 'Ik ben daar verder niet heel actief in, maar ik vind wel dat we meer competitieve wedstrijden moeten hebben. Dat creëer je door aan het eind van de rit die wedstrijden te spelen, met bijvoorbeeld de bovenste zes', refereerde Blind aan het Belgische competitiemodel, waarin de bovenste zes ploegen het tegen elkaar opnemen in de kampioenspoule, al zag Blind niets in het halveren van het puntenaantal zoals dat in België gebeurt.

'Wedstrijden creëren waar het er meer om gaat, dat moeten we doen. Wedstrijden waarin je als speler gestraft wordt voor fouten.' Met name het afstraffen van die fouten is wat volgens Blind momenteel node gemist wordt in de Eredivisie. 'De verdedigers bij de topclubs in de Eredivisie worden niet gestraft, want de eerste kans gaat er bij de kleinere clubs vaak niet in. Als je beter wil worden, moet je gestraft worden voor je fouten. Internationaal krijg je dan een goal tegen of verlies je zelfs punten door één fout', aldus de bondscoach.

'Zo lang dat in Nederland niet gebeurt, moeten de verdedigers dat bij zichzelf oproepen en dat kan de een beter dan de ander. Dat geldt ook voor aanvallers trouwens', benadrukte hij. 'Hoe groot het effect van een nieuwe competitieopzet is, weet ik niet. Maar van meer wedstrijden spelen op hoog niveau wordt niemand slechter, zeker niet', besloot Blind.

Stand Groep A
Frankrijk 4-10 (7-2)
Nederland 4-7 (8-4)
Zweden 4-7 (6-3)
Bulgarije 4-6 (6-10)
Wit-Rusland 4-2 (2-6)
Luxemburg 4-1 (5-9)


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.