Blind ontwijkt vraag over toekomst

Reacties

Danny Blind weigerde te antwoorden op de vraag wat het mislopen van het EK voor zijn toekomst als bondscoach van het Nederlands elftal betekent.

Blind ontwijkt vraag over toekomst

Het missen van het EK zou een flinke smet zijn op het cv van Blind, die eigenlijk pas na de eindronde de teugels in handen zou krijgen bij Oranje. Door het vertrek van Guus Hiddink kreeg hij al veel eerder de leiding, maar het gewenste resulaat bleef tot nu toe uit. 'Wat er gebeurt bij een bepaald resultaat, is een vraag voor later', zei Blind tijdens de persconferentie.

De bondscoach zei dat dinsdag tegen Tsjechië (aftrap 20.45 uur) grotendeels dezelfde namen op het wedstrijdformulier zullen staan als zaterdag in Kazachstan (1-2 zege). 'Je moet geen vier of vijf mutaties verwachten', aldus Blind, die aangaf dat de tactiek (4-3-3) ook niet zal veranderen. 'Hooguit in wat details zal ik wat wijzigen. Dan moet je aan het druk zetten en dat soort dingen denken', sprak hij.

De bondscoach wilde niet bevestigen dat Jeroen Zoet dinsdag onder de lat staat, maar noemde het wel een 'logische keuze' gezien het geblesseerd wegvallen van Tim Krul en Jasper Cillessen.

Van Dijk
Blind was lovend over Virgil van Dijk, die tegen Kazachstan zijn basisdebuut maakte. 'Ik heb al zijn wedstrijden voor Southampton in de Premier League gezien. Zijn eerste wedstrijden vond ik beter kunnen. De laatste twee duels vond ik hem uitstekend en toonde hij vorm. Dat hij het zo goed deed was voor mij dus niet verrassend', zei de Zeeuw. 'Waarom hij niet eerder is opgeroepen? Hij had vorig seizoen nog wel eens slordigheden en foutjes. Daarom is zijn stap naar de Premier League zo goed. Daar wordt dat afgestraft. Dat beseft hij allemaal. Het is aan hem om dat niveau vast te houden.'

Ook sprak de bondscoach zijn zorg uit over het zo goed als ontbreken van een 'middengroep' in de selectie van Oranje, die grotendeels bestaat uit zeer ervaren en bijzonder jonge spelers: 'We hebben te weinig spelers tussen de 24 en 28. Spelers van die leeftijd zijn op hun top en helpen anderen; ze kijken om zich heen in een wedstrijd en zijn niet alleen met zichzelf bezig. Gini (Wijnaldum, red.) is een van die spelers, Kevin Strootman kan zo'n rol spelen. Daley Blind ook. We hebben inderdaad veel oudere goede spelers en veel jonge talenten. De middengroep is onderbezet.'

Mail
In de aanloop naar het duel met Kazachstan ontstond ophef, omdat Blind een mail had gestuurd naar zijn Tsjechische collega Pavel Vrba met daarin de felicitaties voor het bereiken van het EK. Volgens Turkije was die mail bedoeld als aanmoediging voor de Tsjechen. 'Zo'n mail heb ik nu niet naar de bonscoach van IJsland gestuurd', zei Blind, refererend aan het feit dat IJsland dinsdag van Turkije móét winnen wil Oranje kans houden op het EK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.