Blind geeft carrousel onder de lat weer flinke slinger

Reacties

De keepercarrousel van het Nederlands elftal blijft maar draaien. Uitgerekend de in oktober tot eerste doelman gebombardeerde Maarten Stekelenburg is in de eerste voorselectie van 2017 de grote afwezige. En dus wordt het vraagstuk wie onder de Oranje-lat moet plaatsnemen weer nieuw leven ingeblazen.

Blind geeft carrousel onder de lat weer flinke slinger

Stekelenburg keerde op 7 oktober na ruim vier jaar afwezigheid terug in het Nederlands elftal, nadat Blind voorafgaand aan het duel met Wit-Rusland bekend had gemaakt dat de doelman van Everton de voorkeur genoot boven Jeroen Zoet. De PSV-doelman leek een maand eerder te profiteren van de transfer van Jasper Cillessen naar Barcelona, die daar hoofdzakelijk in actie komt in het Spaanse bekertoernooi.

Zoet verdedigde tijdens de start van de WK-kwalificatiereeks in Zweden het doel en deed dat zonder grote fouten te maken (1-1). Dat moest ook Blind een maand later erkennen, maar toch koos de bondscoach ervoor Stekelenburg weer in het zadel te hijsen. 'Voor mijn gevoel is Maarten nu de beste doelman voor ons, ook op basis van wat ik heb gezien', luidde zijn uitleg.

Bankzitter
Stekelenburg, tot dat duel voor het laatst actief als international op het EK 2012, keepte sindsdien vier interlands en ging in de fout in het cruciale thuisduel met Frankrijk (0-1). Blind hield toen nog aan hem vast, maar laat de 34-jarige doelman nu weer vallen. Bij Everton is Stekelenburg inmiddels bankzitter omdat de Spanjaard Joel Robles zijn kans greep tijdens diens afwezigheid door een blessure.

In de wetenschap dat onder Blind al vier keepers op speeltijd mochten rekenen in Oranje, begint het stuivertje wisselen nu dus weer van voor af aan. Zoet lijkt gezien de beperkte speeltijd van Michel Vorm en Cillessen bij Tottenham Hotspur en Barcelona zijn positie als nummer 1 weer te kunnen opeisen. De PSV-doelman vertolkte de hoofdrol in de topper tegen Feyenoord met een bizar eigen doelpunt.

Tim Krul maakt na anderhalf jaar afwezigheid door een knieblessure zijn rentree in de voorselectie. De AZ-keeper onderscheidde zich donderdag met de beslissende save in de penaltyserie tegen SC Cambuur, maar sinds zijn komst kregen de Alkmaarders wel al negentien goals om de oren. Dat weerhield Blind er niet van Krul in de pikorde weer boven Stekelenburg te plaatsen. Het kan verkeren in Oranje.

Keepers van Oranje onder Danny Blind
Speler Basisplaatsen Invalbeurten Reserverollen
Jasper Cillessen 6 1 5
Jeroen Zoet 5 1 8
Maarten Stekelenburg 4 0 4
Tim Krul 1 0 2
Kenneth Vermeer 0 0 6
Michel Vorm 0 0 4
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.