Blind al volop bezig met Zweden: 'Daar is alles op afgestemd'

Reacties

Bondscoach Danny Blind kan niet wachten om weer met de Oranje-internationals aan de slag te gaan. De keuzeheer van het Nederlands elftal vertelt dat hij al flink bezig is met het in kaart brengen van de kandidaat-internationals voor het eerste WK-kwalificatieduel.

Blind al volop bezig met Zweden: 'Daar is alles op afgestemd'

'We hebben het opgepakt op het moment dat de bal officieel gaat rollen, oftewel de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Daarvoor hebben we ook al wat oefenwedstrijden gezien', vertelt Blind op de KNVB-website over de wittebroodsweken van het seizoen 2016/17, dat inmiddels dus ook voor de scouts van Oranje in volle gang is.

'Zo zijn we afgelopen speelronde al bij alle Nederlandse topclubs geweest of de ploegen waarvan we vinden dat er potentiële internationals rondlopen', vervolgt Blind. 'De dinsdag na het weekend bespreken we dan wat we gezien hebben en gaat het over de spelers die op onze lijstjes staan. Daar moet uiteindelijk op 26 augustus een 23-koppige selectie komen uitrollen.'

Blind zal het nieuwe interlandseizoen met Oranje in gang schieten op 1 september tegen Griekenland. Dat oefenduel staat volledig in het teken van de wedstrijd van vijf dagen later. Dan opent Oranje in Solna de WK-kwalificatiecampagne. 'We hunkeren ernaar weer te beginnen. Het is een mindere zomer geweest, dat is duidelijk', doelt Blind op het ontbreken tijdens het EK. 'Het gaat nu om de eerste wedstrijd tegen Griekenland, maar vooral het duel daarna bij Zweden; een cruciaal duel in onze groep. Daar is nu alles op afgestemd', besluit de bondscoach over Groep A, waarin behalve Zweden en Oranje ook Frankrijk, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg zijn ingedeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.