Blije Cruijff: 'Ling vanaf het begin de aangewezen persoon'

Reacties

Tscheu La Ling keert als adviseur terug bij Ajax, hetgeen de goedkeuring kan wegdragen van clubicoon Johan Cruijff. Ling zelf ziet dat er in Amsterdam werk aan de winkel is.

Blije Cruijff: 'Ling vanaf het begin de aangewezen persoon'

Dinsdag werd bekend dat Ajax niet verdergaat met algemeen directeur Michael Kinsbergen. Zijn beoogd opvolger Edwin van der Sar achtte zich nog niet rijp voor de klus, terwijl er ook binnen het Technisch Hart de nodige onrust was. Ter vervanging komt er nu een strategische commissie met rvc-leden Dolf Collee en Theo van Duivenbode, oud-aanvaller Ling zal die commissie adviseren.

'Ik ben het volledig eens met wat er nu op technisch gebied is gebeurd', laat Cruijff weten aan De Telegraaf. 'Hoewel de laatste jaren heel succesvol zijn geweest, zijn er ook fouten gemaakt. Daar moeten we niet moeilijk over doen, want dat hoort erbij. Alleen moeten we wel verder.'

De eigenaar van de Slowaakse club AS Trencín is wat dat betreft in de ogen van Cruijff de ideale man. 'Het is duidelijk dat er nog stappen gemaakt moeten worden en hoe sneller dat gebeurt, hoe beter. Waarom Ling? Ik ken hem al een tijdje en hij is vanaf het begin voor mij de aangewezen persoon geweest om dit proces te begeleiden. Dan heb ik het vooral over details.'

Plan Cruijff
Ling zelf verduidelijkt in de krant zich enkel en alleen op de technische kant te richten. 'Met de zakelijke en commerciële kant heb ik niets te maken, het gaat alleen om het voetbal. Daarbij ga ik niet de opstelling maken, maar probeer ik wel uit te vinden waarom bepaalde zaken niet functioneren. Het Plan Cruijff is daarbij de leidraad en dat is voor mij geen ingewikkelde materie.' Omdat hij slechts gaat adviseren is zijn dubbelrol bij Trencín en Ajax overigens niet in strijd met de regels van de UEFA.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.