Blije Ancelotti looft superduo Lewandowski en Robben

Carlo Ancelotti is een tevreden trainer na de eenvoudige overwinning van Bayern München op FC Augsburg zaterdagmiddag (1-3). De Italiaan is zeer te spreken over het spel van Der Rekordmeister en in het bijzonder Robert Lewandowski en Arjen Robben.

'We zijn uitstekend begonnen, net als in de beker woensdag', doelt Ancelotti op het duel in het toernooi om de DFB-Pokal dat ook in 3-1 voor Bayern eindigde. Waar Robben in dat duel nog gespaard werd, stond de Nederlander zaterdag wel aan de aftrap. De rechtsbuiten beloonde die keuze van zijn trainer met een uitstekende wedstrijd. Na negentien minuten bediende hij Lewandowski, die de openingstreffer binnenschoot. Twee minuten later liet Robben zelf, op aangeven van de Pool, het net bollen. Begin tweede helft gaf de 32-jarige Nederlander ook nog zijn tweede assist op Lewandowski.

'Robben en Lewandowski hebben vandaag geweldig samengespeeld', looft Ancelotti zijn uitblinkers op de clubsite van Bayern. 'Ze zijn erg belangrijk voor het team.' Ook Lewandowski zelf is gelukkig met zijn optreden. 'We hebben vanaf minuut één goed gespeeld, ik voelde mezelf ook erg goed.'

Het was voor de spits al even geleden dat hij in de competitie het net wist te vinden. Op 17 september scoorde hij tegen FC Ingolstadt 04 zijn laatste Bundesliga-goal. 'Ik wist dat er momenten zouden komen dat ik niet zou scoren. Gelukkig was het vandaag weer raak.'

Verhaegh
Augsburg-aanvoerder Paul Verhaegh was minder blij dat het Bayern-duo het op zijn heupen had. 'We wisten dat het een zware wedstrijd zou worden tegen een ijzersterk team. Helaas hebben we de doelpunten te snel achter elkaar geïncasseerd. Daarna hebben we niet opgegeven en alles gegeven, maar erg spannend is het niet geworden.'