Blessureleed kost Sarota WK met Socceroos

Reacties

Adam Sarota kan zijn WK-droom vergeten. Australië zal de voorbereiding op het WK zonder de middenvelder van FC Utrecht voortzetten.

Blessureleed kost Sarota WK met Socceroos

Bondscoach Ange Postecoglou verkleinde zijn selectie naar 27 man, waarmee hij woensdag naar Brazilië vertrekt om verder te werken op weg naar het WK. Naast Curtis Good en Jos Brillante is Sarota afgevallen bij de Socceroos.

'Het was niet makkelijk. Natuurlijk is het niet het nieuws wat je wil horen als speler, zo dicht bij het vliegtuig naar Brazilië', aldus Postecoglou. 'Maar een paar beslissingen zijn genomen omdat ze het fysiek niet konden bijbenen.'

Dat gold ook voor Sarota, bij wie door een lies- en knieblessure twijfels waren over zijn fitheid. 'Adam kwam net terug van een knieblessure. We hebben het idee dat hij de trainingen en het tempo niet kon bijhouden.'

Australië zet de voorbereiding op het WK voort in Brazilië met een groep van 27 man, waarvan binnen een week er vier weer huiswaarts kunnen keren na de laatste schifting. Nederland is een van de tegenstanders in de groepsfase.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.