Blessure McNair staat debuut bij Noord-Ierland in de weg

Reacties

Manchester United moet het voorlopig stellen zonder de talentvolle Patrick McNair. De negentienjarige verdediger staat minimaal drie weken aan de kant vanwege een hamstringblessure.

Blessure McNair staat debuut bij Noord-Ierland in de weg

De Noord-Ier kende een stormachtige ontwikkeling bij Manchester United. Door een waslijst aan blessures maakte de jongeling zijn debuut tegen West Ham United (2-1 overwinning). Manager Louis van Gaal was dermate tevreden dat McNair afgelopen zondag tegen Everton (2-1 overwinning) opnieuw mocht starten.

Zijn goede spel viel ook op bij bondscoach Michael O'Neill. Na de eerdere afmelding van de geblesseerde Jonny Evans, McNair's ploeggenoot bij United, was de jonge verdediger volgens de BBC zelfs in beeld bij de nationale ploeg. Maar de hamstringblessure heeft die droom vooralsnog verstoord. Noord-Ierland neemt het in de komende interlandweek op tegen Griekenland en de Faroër Eilanden.

Met het wegvallen van McNair, die zondag nog de wedstrijd volmaakte op Old Trafford, nemen de zorgen voor Van Gaal alleen maar toe. Al is de terugkeer van een aantal spelers aanstaande volgens de Nederlander. 'Er is licht aan het einde van de tunnel. We hebben nu twee weken de tijd om een enkele spelers weer helemaal fit te krijgen', zegt Van Gaal op de clubwebsite.

'Marouane Fellaini traint volledig mee, terwijl Ashley Young, Michael Carrick, Chris Smalling en Phil Jones langzaam aan zijn begonnen op het veld. Ook Jesse Lingard en Jonny Evans maken progressie', gaat Van Gaal verder. 'Maar ik baal wel van de rib-blessure van Ander Herrera. Net nu ik de meesten weer zie terugkeren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.