Blessure Gouweleeuw zorgt voor nog grotere AZ-puzzel

Reacties

De defensieve problemen blijven aanhouden voor AZ-trainer John van den Brom. Na Ridgeciano Haps, Jop van der Linden (beiden geblesseerd) en Derrick Luckassen (geschorst) dreigt ook aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw het duel met ADO Den Haag van vrijdag te moeten missen.

Blessure Gouweleeuw zorgt voor nog grotere AZ-puzzel

'Het wordt puzzelen, maar dat maakt het ook wel weer leuk', gaat Van den Brom op de clubwebsite in op de personele problemen in zijn achterhoede. 'Naast Haps, Van der Linden en Luckassen is ook Gouweleeuw, die met knieklachten kampt, waarschijnlijk niet fit. We zullen dus met een andere verdediging spelen.'

Een van de nieuwe gezichten die tegen de Hagenaars mogelijk aan de aftrap verschijnt, is Pantelis Hatzidiakos. De achttienjarige centrumverdediger zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie van de Alkmaarders. 'Hij is aanvoerder van Jong AZ. Vorig jaar heeft hij tijdens de winterstop al meegetraind, net als in de voorbereiding op dit seizoen', aldus Van den Brom.

In aanvallend opzicht bestaan de kopzorgen van de oefenmeester slechts uit luxeproblemen, hij heeft namelijk keuzes te over. 'Voorin hebben we geen enkel probleem.'

Dit komt de trainer goed uit, want hij verwacht een sterk ADO. 'Achterin hebben ze een blok van vijf man, met daarachter een goede keeper. Ook in de aanval hebben ze op papier goede spelers', besloot van den Brom zijn verhaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.